Počelo raspoređivanje specijalaca na Kosovu i Metohiji

04.06.2023. 19:02
1
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem pripadnika specijalnih jedinica na Kosovu i Metohiji.

- Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo - objavljeno je na "Tviteru" turskog Ministarstva.

Juče je najavljeno da će Turska, na zahtjev NATO-a, poslati specijalce na Kosovo i Metohiju, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

Riječ je o pripadnicima bataljona komandosa iz sastava 65. mehanizovane pješadijske brigade iz Kirklarelija, koja je ranije bila raspoređena u sastav KFOR-a.

Kao odgovor na zahtjev dobijen iz Združenog štaba NATO-a u Napulju, zbog dešavanja na sjeveru Kosova i Metohije, "planirano je da se 4. i 5. juna u kasarnu Sultan Murat na Kosovu" upute turske snage, navelo je tursko Ministarstvo odbrane.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Srbin 05.06.2023. 08:43
  Ovo kao da nas neko ismijava. Ima li veće ironije od ovoga?
Povezane vijesti
Samoproglašeno Kosovo postalo pridruženi član NATO, jedna članica bila protiv Samoproglašeno Kosovo postalo pridruženi član NATO, jedna članica bila protiv
Bomba u dvorištu srpske porodice u selu kod Vitine Bomba u dvorištu srpske porodice u selu kod Vitine
Najmlađi čuvari Kosova i Metohije stigli u Sutomore: Prvi put uživaju na moru Najmlađi čuvari Kosova i Metohije stigli u Sutomore: Prvi put uživaju na moru
Najčitanije
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  9h 51m
  3
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  9h 42m
  0
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  10h 34m
  0
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  5h 16m
  1
 • Učenik izboden u sarajevskoj osnovnoj školi
  5h 20m
  0