Počelo raspoređivanje specijalaca na Kosovu i Metohiji

04.06.2023. 19:02
1
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem pripadnika specijalnih jedinica na Kosovu i Metohiji.

- Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo - objavljeno je na "Tviteru" turskog Ministarstva.

Juče je najavljeno da će Turska, na zahtjev NATO-a, poslati specijalce na Kosovo i Metohiju, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

Riječ je o pripadnicima bataljona komandosa iz sastava 65. mehanizovane pješadijske brigade iz Kirklarelija, koja je ranije bila raspoređena u sastav KFOR-a.

Kao odgovor na zahtjev dobijen iz Združenog štaba NATO-a u Napulju, zbog dešavanja na sjeveru Kosova i Metohije, "planirano je da se 4. i 5. juna u kasarnu Sultan Murat na Kosovu" upute turske snage, navelo je tursko Ministarstvo odbrane.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Srbin 05.06.2023. 08:43
    Ovo kao da nas neko ismijava. Ima li veće ironije od ovoga?
Povezane vijesti
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    23h 30m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    2h 23m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    9h 29m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    7h 56m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    3h 38m
    0