Počeo Sedmi međunarodni festival gitare u Istočnom Sarajevu

27.10.2022. 21:31
0
IZVOR: katera.news

Koncertom soprana iz BiH Vedrane Šimić i gitariste Elvisa Sivčevića u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je otvoren Sedmi međunarodni festival gitare „GuitarUnited Fest“.

Festival se održava pod sloganom „Naša gitara“ i traje do nedjelje, 30. oktobra.

Direktor „GuitarUnited Fest“ festivala Vojislav Ivanović rekao je da je ovaj festival, za sedam godina, postao brend u okruženju, ali i na svijetu.

Kako kaže, posebno je srećan što se festival, nakon dvije godine prilagođavanja  uslovima pandemije, ponovo održava uživo.

Ivanović je istakao da će četiri festivalska dana ispuniti koncertni program, majstorske radionice, takmičenje u šest kategorija, te promocije, izložbe i predavanja.

- Nakon večarašnjeg otvaranja i nastupa istaknute operske dive Vedrane Šimić i sjajnog gitariste Elvisa Sivčevića, sutra posjetioce, u istom terminu od 20.00 časova, očekuje nastup mladog, ali već afirmisanog umjetnika iz Srbije Nikole Jelačića – rekao je on.

Slika

Foto: katera.news

Nakon mlade nade iz Srbije, nastupa osamnaestogodišnja Anđela Mišić, koja svira flamenko, a za koju Ivanović kaže da je tokom svog nedavnog boravka u Španiji zadivila Špance.

Ivanović je istakao da u subotu nastupa Stevan Jović iz Srbije, koji na gitari svira savremeniju muziku, te da će Jović održati i promociju svoje zbirke kompozicija za najmlađe „Maestro“.

Prema njegovim riječima, gost festivala će biti i Boško Radojković, direktor Beogradskog gitara festivala, koji će, osim radionica i uloge žirija, održati predavanje o snalaženju mladih muzičara u savremenom svijetu.

Za posljednji festivalski dan, nedjelju od 17.00 časova, planirano je vraćanje stare, ali kako Ivanović navodi, uspješne aktivnosti festivala, u kojoj publika od pobjednika šest kategorija bira svog pobjednika.

Učesnik festivala, gitarista Elvis Sivčević iskazao je zadovoljstvo što ponovo, nakon šest godina, nastupa na sceni u Istočnom Sarajevu na, sada već tradicionalnom, „GuitarUnited Fest“ festivalu.

Njemu je, kako kaže, pripala čast da otvori večerašnji festival.

- Velika mi je čast što otvaram festival koncertom sa operskom divom Vedranom Šimić. Spremili smo transkripcije kompozicija, koje nisu izvođene u ovoj kombinaciji – opersko pjevanje i klasična gitara, tako da je to novitet, za koji se nadam da će se dopasti široj publici – istakao je on.

Ulaznice za Sedmi međunarodni festival gitare mogu se kupiti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Slika

Foto: katera.news

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    6h 58m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    6h 40m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    21h 15m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    7h 34m
    1
  • Tri žene zaražene HIV-om tokom kozmetičkog tretmana
    8h 11m
    1