Počinje 15. Sabor srpskog izvornog narodnog stvaralaštva

31.08.2021. 12:22
0
IZVOR: KATERA

U organizaciji Srpskog kulturno-umjetničko društva "Vojkovići" iz Istočne Ilidže u periodu od 1. do 5. septembra 2021. godine održaće se 15. Sabor srpskog izvornog narodnog stvaralaštva "Pjesmo moja mili razgovore".

Tim povodom, organizator je zakazao konferenciju za novinare, koja će se održati sutra, 1. septembra 2021. godine u 11.00 časova u sali Skupštine grada Istočno Sarajevo, na temu organizacije pomenutog Sabora.

Ove godine, Sabor se održava na temu: "Volimo te Republiko Srpska", a takmičarski program upotpuniće učesnici koji će se takmičiti u najboljem literarnom radu, izvornom pjevanju i scenskom prikazu.

Prema programu, u petak, 3. septembra 2021. godine u Kulturnom centru "Trnovo" od 17.00 časova biće održano Saborsko veče, a zatim na Trgu Miodraga Lazića u ovoj opštini biće održan nastup Etno grupe "Biber" i Muzičkog sastava "Katera".

U subotu, 4. septembra, u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, od 15.00 časova, održaće se Scenski prikaz običaja. 

Istog dana, na Trgu Srbija u 18.00 časova biće održano zajedničko kolo, a zatim od 18.30 časova biće organizovana litija učesnika Spasovdanskom i Hilandarskom ulicom.

U nedjelju, 5. septembra, od 8.00 do 24.00 časa u Ulici Druge sarajevske brigade, od skretanja za ambulantu do Šešlija, biće obustavljen saobraćaj i postavljeni štandovi izlagača.

U nedjelju će se pripremati nacionalno jelo "srpska pita" i biće održan sajam domaćih rukotvorina.

Organizator napominje da će u nedjelju biti održan takmičarski dio pjevanja, te zbog toga je potrebno izvršiti prijavu društava u OŠ "Aleksa Šantić" u Vojkovićima.

Od 10.30 časova, prema programu Sabora, krenuće defile od škole do crkve u Vojkovićima, gdje će u 11.00 časova početi takmičarski dio srpskog izvornog pjevanja.

Od 14.00 do 16.00 časova biće upriličen ručak za učesnike Sabora, a u 17.00 časova biće proglašeni pobjednici i dodijeljene diplome.

Po završetku programa, biće održano narodno veselje na kojem će nastupiti "Goci bend", saopštio je organizator.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 32m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    12h 30m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    20h 56m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    19h 11m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    20h 50m
    0