Почиње 15. Сабор српског изворног народног стваралаштва

31.08.2021. 12:22
0
ИЗВОР: КАТЕРА

У организацији Српског културно-умјетничко друштва "Војковићи" из Источне Илиџе у периоду од 1. до 5. септембра 2021. године одржаће се 15. Сабор српског изворног народног стваралаштва "Пјесмо моја мили разговоре".

Тим поводом, организатор је заказао конференцију за новинаре, која ће се одржати сутра, 1. септембра 2021. године у 11.00 часова у сали Скупштине града Источно Сарајево, на тему организације поменутог Сабора.

Ове године, Сабор се одржава на тему: "Волимо те Републико Српска", а такмичарски програм употпуниће учесници који ће се такмичити у најбољем литерарном раду, изворном пјевању и сценском приказу.

Према програму, у петак, 3. септембра 2021. године у Културном центру "Трново" од 17.00 часова биће одржано Саборско вече, а затим на Тргу Миодрага Лазића у овој општини биће одржан наступ Етно групе "Бибер" и Музичког састава "Катера".

У суботу, 4. септембра, у сали Културног центра Источно Ново Сарајево, од 15.00 часова, одржаће се Сценски приказ обичаја. 

Истог дана, на Тргу Србија у 18.00 часова биће одржано заједничко коло, а затим од 18.30 часова биће организована литија учесника Спасовданском и Хиландарском улицом.

У недјељу, 5. септембра, од 8.00 до 24.00 часа у Улици Друге сарајевске бригаде, од скретања за амбуланту до Шешлија, биће обустављен саобраћај и постављени штандови излагача.

У недјељу ће се припремати национално јело "српска пита" и биће одржан сајам домаћих рукотворина.

Организатор напомиње да ће у недјељу бити одржан такмичарски дио пјевања, те због тога је потребно извршити пријаву друштава у ОШ "Алекса Шантић" у Војковићима.

Од 10.30 часова, према програму Сабора, кренуће дефиле од школе до цркве у Војковићима, гдје ће у 11.00 часова почети такмичарски дио српског изворног пјевања.

Од 14.00 до 16.00 часова биће уприличен ручак за учеснике Сабора, а у 17.00 часова биће проглашени побједници и додијељене дипломе.

По завршетку програма, биће одржано народно весеље на којем ће наступити "Гоци бенд", саопштио је организатор.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 53m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 8m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 59m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 26m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 18m
    0