Počinje obilježavanje godišnjeg pomena Vladiki Atanasiju

23.02.2022. 08:34
0
IZVOR: Srna

Izložbom fotografija iz života blaženopočivšeg episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija i razgovorima na temu "Vladika Atanasije u Hercegovini", počinju trodnevni susreti poštovalaca lika i djela jednog od najvećih pravoslavnih teologa današnjice i duhovnog oca pravoslavne Hercegovine, koji se organizuju povodom godišnjice njegovog upokojenja.

Izložba pod nazivom "Tvoje od Tvojih", čiji je autor tvrdoški jeromonah Teofil, biće otvorena u 18.30 časova u Galeriji Kulturnog centra Trebinje, a pola sata kasnije, u pozorišnoj sali ove ustanove počinju razgovori na temu "Vladika Atanasije u Hercegovini", najavljeno je iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Učesnici prve sesije biće Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, Njegovo preosveštenstvo episkop diseldorfski i njemački Grigorije, Njegovo preosveštenstvo episkop slavonski Jovan i iguman hilandarski Metodije, a moderator će biti iguman žitomislićki Danilo.

Za sutra i petak, 25. februar, od 19.00 časova, u pozorišnoj sali Kulturnog centra, planirani su razgovori na temu "Vladika Atanasije i Kosovo i Metohija", te "Vladika Atanasije i Sveta Gora i Sveta zemlja".

U subotu, 26. februara, u trebinjskom Sabornom hramu, od 8.30 časova biće služeno jutrenje sa parastosom i Svetom arhijerejskom liturgijom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 58m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    8h 3m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 55m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 25m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    9h 9m
    0