Počinje Sedamnaesti sabor srpskog izvornog narodnog stvaralaštva u Istočnoj Ilidži

06.08.2023. 18:53
0
IZVOR: katera.news

Sedamnaesti sabor srpskog izvornog narodnog stvaralaštva pod sloganom „Selo moje milo od rođenja“ počinje 28. avgusta u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži.

Tranicionalni sabor, pod generalnim pokroviteljstvom opštine Istočna Ilidža, trajaće do 3. septembra, a takmičarski program upotpuniće učesnici koji će se takmičiti u najboljem literarnom radu, izvornom pjevanju i scenskom prikazu.

Prema programu, u nedjelju, 3. septembra 10.30 časova krenuće defile od škole do crkve u Vojkovićima, gdje će u 11.00 časova početi takmičarski dio srpskog izvornog pjevanja, a potom i polaganje vijenaca ispred spomen-kapele i podizanje zastave uz himnu.

Od 14.00 do 16.00 časova biće upriličen ručak za učesnike Sabora, a u 17.00 časova biće proglašeni pobjednici.

Po završetku programa, biće održano narodno veselje na kojem će nastupiti "Goci bend" i Miljan Miljanić.

U sklopu ovog sabora će 30. avgusta u Trnovu biti održano Saborsko veče na kojem će nastupiti tri kulturno-umjetnička društva, pjevačko društvo, dva guslara, pjevač Savo Radović te "Goci bend".

Saborsko veče će početi molitvom u Crkvi Svetog Georgija u 15.00 časova, nakon čega će da uslijedi smotra kulturno-umjetničkih društava i defile.

Nastup kulturno-umjetničkih društava počeće u 16.30 časova, a publici u Trnovu predstaviće se Kulturno umjetničko društvo “Jahorina” iz Trnova, Kulturno umjetničko društvo “Zagorje” iz Kalinovika, SKUD “Vojkovići”, Pjevačko društvo “Plavi neveni” iz Foče, te narodni guslari Radomir Papović i Momir Sekulović.

Nakon toga će uslijediti narodno veselje uz "Goci bend" i Savu Radovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    18h 47m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    15h 19m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    7h 50m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    9h 40m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    20h 17m
    1