Počinje ugradnja solarnih panela u srednjim školama

05.05.2021. 09:32
0
IZVOR: Katera

Gradska razvojna agencija Istočnog Sarajeva počinje sprovođenje projekta "Sačuvajmo energiju zajedno", koji se odnosi na ugradnju solarnih panela u objektima srednjih škola na području grada.

Projekat "Sačuvajmo energiju zajedno", čija je vrijednost 46.620 KM, finansijski je podržan kroz Program razvojne saradnje Češke.

Svrha projekta je uvođenje održivog sistema upotrebe obnovljivih izvora energije kroz uspostavljanje solarnih sistema/elektrana u četiri srednjoškolska centra sa područja Istočnog Sarajeva, kao i podizanje svijesti građana o značaju korišćenja obnovljivih izvora energije.

Osim instalisanja tri solarne elektrane kapaciteta do pet kilovolti na krovne konstrukcije srednjih škola, biće izvršena analiza energetske efikasnosti u četiri srednjoškolska centra i devet osnovnih škola u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Uprave grada Istočno Sarajevo.

Predviđeni period sprovođenja projekta je osam mjeseci, a završetak se očekuje 31. oktobra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proizvedeno više od 90 megavat-časova električne energije iz solarne elektrane Proizvedeno više od 90 megavat-časova električne energije iz solarne elektrane
Konstrukcija gola pala na dječaka Konstrukcija gola pala na dječaka
Završeni radovi na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama Završeni radovi na zgradi područne škole "Sveti Sava" u Borikama
Najčitanije
 • U pucnjavi u Istočnom Novom Sarajevu ranjena jedna osoba
  23h 27m
  4
 • Preminuo Veselin Puketa
  2h 43m
  1
 • Učenik, koji je izmakao stolicu profesorici, pokušao da se ubije
  3h 47m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  19h 2m
  0
 • Osumnjičeni za brutalno ubistvo mladića predat Tužilaštvu
  19h 21m
  1