Počinju “Poetski dani Dare Sekulić“ u Istočnom Sarajevu

11.04.2024. 08:41
0
IZVOR: katera.news

U Istočnom Sarajevu počinje dvodnevna manifestacija "Poetski dani Dare Sekulić" pod motom "Knjige su isto što i ljudi".

Od ove godine je uspostavljena književna nagrada za neobjavljenu zbirku pjesama na srpskom jeziku pisanu ćirilicom čiji je prvi laureat Sara Novković Tepšić iz Kljajićeva u Srbiji.
U okviru manifestacije biće organizovan okrugli sto pod nazivom "Čitanje poezije Dare Sekulić" na kojem će učestvovati pjesnici i univerzitetski profesori, među kojima su Sunčica Denić, Marijana Mitrić, Stanislav Stanković, Miroslav Cera Mihailović, Danijela Mrda, Ivana Kuljanin, Mirko Vuković, Boris Đorem, Nedeljko Babić, Mirjana Kusmuk i Radenko Kela.

Prema programu ovogodišnje manifestacije, danas od 17.30 časova biće upriličeno i umjetničko veče pod nazivom "Knjige su isto što i ljudi"muzičko-poetski recital Vojnici regruti” poema Dare Sekulić posvećena stradalima u Dobrovoljačkoj ulici, kao i prikazivanje art dokumentarnog filma "Čekajući krst".

U petak, 12. aprila u 10.00 časova organizatori će posjetiti Darin grob na pravoslavnom groblju Sveti Marko u Sarajevu.

Manifestaciju realizuju zajedno Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Matična biblioteka Istočno Sarajevo, Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža i "Forum teatar" Istočno Sarajevo.
Pokrovitelji manifestacije su grad Istočno Sarajevo, te opštine Istoično Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    21h 51m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    18h 23m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    21h 7m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    16h 45m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    13h 17m
    0