Podijeljena sjemena proizvođačima iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva

22.04.2020. 17:05
0
IZVOR: Srna

Predstavnici Agrarnog fonda Istočnog Sarajeva podijelili su 100 sjemenskih paketa za proljećnu sjetvu individualnim poljoprivrednim prozvođačima sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Vršilac dužnosti direktora Agrarnog fonda Ivana Novaković rekla je novinarima da paketi sadrže po 50 kilograma sjemenskog krompira i po dva kilograma luka, te pojasnila da se podjela vrši nakon što je bio objavljen javni poziv.

-Na javni poziv moglo se prijaviti za dva različita sjemenska paketa. Jedan paket je bio sadni materijal za plasteničku proizvodnju, gdje je riječ o plastenicima od 50 i 100 metara kvadratnih, a drugi paket je sa 50 kilograma sjemenskog luka- pojasnila je Novakovićeva i dodala da će rasad za plasteničku proizvodnju biti dijeljen naredne sedmice.

Novakovićeva je navela da će rasad za plasteničku proizvodnju biti podijeljen za 80 poljoprivrednika, te pojasnila da će oni dobiti po 85 do 90 sadnica paradajza i paprike, a ne po 100, kako je bilo navedeno u javnom pozivu.

Prema riječima Novakovićeve, broj sadnica je smanjen za 10 do 15, kako bi bili zadovoljeni svi korisnici koji su se prijavili na ovaj javni poziv.

-Ovaj program je napravljen za socijalne kategorije. Nisu se mogli prijavljivati veći poljoprivredni proizvođači, već mala domaćinstva, kako bi im se pomoglo da sebi i svojoj porodici obezbijede hranu- rekla je Novakovićeva.

Novakovićeva je istakla da su prednost za dodjelu sjemenskih paketa i sadnog materijala imale porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, socijalne kategorije, kao što su porodice koje imaju članove sa posebnim potrebama, te penzioneri.

Prema njenim riječima, popodne će biti podijeljen sjemenski materijal poljoprivrednicima u Trnovu, a sutra onima sa područja opština Pale, Sokolac i Istočni Stari Grad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    23h 3m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    8h 36m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    23h 13m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    8h 42m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    8h 40m
    0