Подијељена сјемена произвођачима из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева

22.04.2020. 17:05
0
ИЗВОР: Srna

Представници Аграрног фонда Источног Сарајева подијелили су 100 сјеменских пакета за прољећну сјетву индивидуалним пољопривредним прозвођачима са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Вршилац дужности директора Аграрног фонда Ивана Новаковић рекла је новинарима да пакети садрже по 50 килограма сјеменског кромпира и по два килограма лука, те појаснила да се подјела врши након што је био објављен јавни позив.

-На јавни позив могло се пријавити за два различита сјеменска пакета. Један пакет је био садни материјал за пластеничку производњу, гдје је ријеч о пластеницима од 50 и 100 метара квадратних, а други пакет је са 50 килограма сјеменског лука- појаснила је Новаковићева и додала да ће расад за пластеничку производњу бити дијељен наредне седмице.

Новаковићева је навела да ће расад за пластеничку производњу бити подијељен за 80 пољопривредника, те појаснила да ће они добити по 85 до 90 садница парадајза и паприке, а не по 100, како је било наведено у јавном позиву.

Према ријечима Новаковићеве, број садница је смањен за 10 до 15, како би били задовољени сви корисници који су се пријавили на овај јавни позив.

-Овај програм је направљен за социјалне категорије. Нису се могли пријављивати већи пољопривредни произвођачи, већ мала домаћинства, како би им се помогло да себи и својој породици обезбиједе храну- рекла је Новаковићева.

Новаковићева је истакла да су предност за додјелу сјеменских пакета и садног материјала имале породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди, социјалне категорије, као што су породице које имају чланове са посебним потребама, те пензионери.

Према њеним ријечима, поподне ће бити подијељен сјеменски материјал пољопривредницима у Трнову, а сутра онима са подручја општина Пале, Соколац и Источни Стари Град.

Коментари 0
Повезане вијести
Најава "Ђурђевданских свечаности" у општини Источна Илиџа Најава "Ђурђевданских свечаности" у општини Источна Илиџа
Сутра „Васкршње радости“ у Источној Илиџи Сутра „Васкршње радости“ у Источној Илиџи
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 22m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    8h 8m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 41m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 48m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 37m
    0