Pogledajte koje su to najposjećenije zemlje u 2023. godini

01.12.2023. 19:40
0
IZVOR: nezavisne.com

Bližimo se kraju 2023. godini i svodimo račune. "Prebiramo" po glavi čime smo zadovoljni, čime nismo, a tu su i neke statistike.

Naime, već je određena lista najposjećenijih država tokom ove godine, piše "Metro", i svaka od njih je nudila sadržaj prigodan za svakog. Da li su na to uticali komentari svjetskih putnika ili influensera ili preporuka prijatelja na putovanje, nije ni važno, osim toga da ste upoznali i vidjeli nešto novo.

U nastavku pogledajte kojih je to pet zemalja svijeta, a možda vas iznenadi informacija da su prva tri mjesta zauzele - evropske zemlje.

5. Velika Britanija

Pogled na panoramu Londona je jedna od najljepših fotografija koje možete napraviti u ovoj državi, a pored ovog grada još jedan jako posjećen jeste Liverpul. Možda je to i zbog fudbala i događanja.

Predviđa se da će ovu zemlju do kraja decembra 2023. posjetiti 37,5 miliona turista.

4. Sjedinjene Američke Države

Oduvijek su SAD bili zanimljiva destinacija za čime god da žudite. I ove godine se nalaze u vrhu najposjećenijih, a može se pohvaliti da je jedina na ovoj listi koja nije u Evropi. Procjenjuje se da će biti 41,8 miliona turista do kraja tekuće godine.

3. Turska

Možda na neočekivanom trećem mjestu, Turska je država koja je apsolutno hit 2023. godine. Odlično pozicionirana između dva kontinenta, Turska je poznata po hrani, kulturi ali i arhitekturi.

Ono što je takođe specifično, jeste da se smatra da ima jednu od najljepših obala na svijetu. Kažu da će je posjetiti oko 45,5 miliona turista.

2. Španija

Na visokom drugom mjestu našla se ova mediteranska zemlja koja je svake godine jedna od najinteresantnijih destinacija svijeta. Ni ove godine nije izuzetak jer je već do sada primila 70 miliona turista.

Hrana, plaže, muzika, ljudi... sve je to što privlači sve više posjetilaca u ovu prelijepu zemlju.

1. Francuska

Na prvom mjestu je zemlja u "komšiluku" u odnosu na Španiju. Lista stvari koje Francuska ima da ponudi je zaista dugačka, a na samom vrhu se nalaze peciva i umjetnost koju samo u ovoj državi možete vidjeti i doživjeti.

Do sada je već "prošlo" 72,4 miliona ljudi, ali do kraja godine ima još mjesec dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Biser Indijskog okeana – nacionalna blaga Šri Lanke Biser Indijskog okeana – nacionalna blaga Šri Lanke
Ne žali tuđe pare: Luksuzniji hotel za Komšića nego za Putina i Bajdena Ne žali tuđe pare: Luksuzniji hotel za Komšića nego za Putina i Bajdena
"Stojadinom" obišao Evropu i ostvario dječački san "Stojadinom" obišao Evropu i ostvario dječački san
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 6m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 39m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 13m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 11m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 19m
    0