Погледајте које су то најпосјећеније земље у 2023. години

01.12.2023. 19:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ближимо се крају 2023. години и сводимо рачуне. "Пребирамо" по глави чиме смо задовољни, чиме нисмо, а ту су и неке статистике.

Наиме, већ је одређена листа најпосјећенијих држава током ове године, пише "Метро", и свака од њих је нудила садржај пригодан за сваког. Да ли су на то утицали коментари свјетских путника или инфлуенсера или препорука пријатеља на путовање, није ни важно, осим тога да сте упознали и видјели нешто ново.

У наставку погледајте којих је то пет земаља свијета, а можда вас изненади информација да су прва три мјеста заузеле - европске земље.

5. Велика Британија

Поглед на панораму Лондона је једна од најљепших фотографија које можете направити у овој држави, а поред овог града још један јако посјећен јесте Ливерпул. Можда је то и због фудбала и догађанја.

Предвиђа се да ће ову земљу до краја децембра 2023. посјетити 37,5 милиона туриста.

4. Сједињене Америчке Државе

Одувијек су САД били занимљива дестинација за чиме год да жудите. И ове године се налазе у врху најпосјећенијих, а може се похвалити да је једина на овој листи која није у Европи. Процјењује се да ће бити 41,8 милиона туриста до краја текуће године.

3. Турска

Можда на неочекиваном трећем мјесту, Турска је држава која је апсолутно хит 2023. године. Одлично позиционирана између два континента, Турска је позната по храни, култури али и архитектури.

Оно што је такође специфично, јесте да се сматра да има једну од најљепших обала на свијету. Кажу да ће је посјетити око 45,5 милиона туриста.

2. Шпанија

На високом другом мјесту нашла се ова медитеранска земља која је сваке године једна од најинтересантнијих дестинација свијета. Ни ове године није изузетак јер је већ до сада примила 70 милиона туриста.

Храна, плаже, музика, људи... све је то што привлачи све више посјетилаца у ову прелијепу земљу.

1. Француска

На првом мјесту је земља у "комшилуку" у односу на Шпанију. Листа ствари које Француска има да понуди је заиста дугачка, а на самом врху се налазе пецива и умјетност коју само у овој држави можете видјети и доживјети.

До сада је већ "прошло" 72,4 милиона људи, али до краја године има још мјесец дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Бисер Индијског океана – национална блага Шри Ланке Бисер Индијског океана – национална блага Шри Ланке
Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена
"Стојадином" обишао Европу и остварио дјечачки сан "Стојадином" обишао Европу и остварио дјечачки сан
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 58m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 26m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 32m
    0