Pojačane mjere zaštite glavnog tužioca BiH i njene porodice

01.06.2020. 18:00
0
IZVOR: Srna

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić rekao je da je ova bezbjednosna agencija podigla nivo zaštite glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice nakon što su dobili prijetnje putem društvenih mreža.

- Prijetnje upućene Tadićevoj i njenoj porodici putem društvenih mreža analiziraju nadležne policijske agencije i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH - rekao je Vilić.

Vilić je istakao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela dodatno podigla nivo bezbjednosti štićene osobe i njene porodice.
- Podignute mjere i radnje ostaće na snazi do daljeg - naglasio je Vilić.
On je rekao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u stalnom kontaktu sa Ministarstvom bezbjednosti u Savjetu ministara, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom i nadležnim policijskim agencijama koje su uključene u ovaj slučaj i rade na ovom predmetu.

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da je Tadićeva dobila ozbiljne prijetnje po život, zbog čega je od  Vilića tražio da pojača njenu zaštitu.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da je od glavnog tužioca obaviješten da su njoj i njenom sinu upućene prijetnje koje ugrožavaju njihovu bezbjednost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pritvoren maloljetnik koji je nacrtao plan napada na školu u Trebinju Pritvoren maloljetnik koji je nacrtao plan napada na školu u Trebinju
Zatražene hitne akcije međunarodne zajednice radi zaštite Srba Zatražene hitne akcije međunarodne zajednice radi zaštite Srba
Situacija u trebinjskim školama bezbjedna, uhapšen maloljetnik Situacija u trebinjskim školama bezbjedna, uhapšen maloljetnik
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    11h 59m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    12h 4m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    12h 56m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    13h 10m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    23h 59m
    0