Pokrenuta akcija za nastavak liječenja našeg sugrađanina Miloša Božovića

06.02.2023. 13:46
1
IZVOR: katera.news

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža ponovo je pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za nastavak liječenja našeg sugrađanina Miloša Božovića u Rusiji.

Nakon skoro osam godina ležanja u stanju budne kome Miloš Božović je u julu prošle godine dobio mogućnost liječenja matičnim ćelijama na jednoj ruskoj klinici u Moskvi.

Do sada je primio četiri terapije, a kako ističe Milošev otac Aleksandar, pomak u njegovom zdravstvenom stanju je očigledan.

- Miloš treba da primi još 16 doza i već je trebalo da bude u Moskvi, ali nedostaju novčana sredstava. Terapija presađivanja matičnih ćelija iz zdravih moždanih komora u zamrle moždane komore se pokazala kao dobra, a njegovo stanje je drastično bolje – rekao je Aleksandar.

Slika

Foto: Predrag Krstović

Kako ističe, pomoć državnih insistucija nisu dobili, pa je jedini način za obezbjeđivanje sredstava za nastavak liječenja ponovno pokretanje humanitarne akcije.

- Osim tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, koja je uplatila 15.000 evra za Milošev prošlogodišnji transport u Moskvu, niko nije imao razumijevanja. Zato se moramo okrenuti narodu, Crvenom krstu, m:telu i svim dobrim ljudima koji nam pomažu sve ove godine. Neizmjerno sam im zahvalan!  – istakao je on.

Za liječenje u Moskvi neophodno je prikupiti oko 50.000 evra, dok je mnogo više novca potrebno izdvojiti za putne troškove porodice kao i za angažman specijalnog aviona za medicinski transport.

- Cijene avionskih karata variraju. Kompanije ne lete za Rusiju, a one koje lete, ucjenjuju nas i diktiraju cijene. Razumijemo da je to mnogo novca, ali ne možemo odustati i prestati se boriti za našeg sina – rekao je Božović.

Jedan od organizatora brojnih humanitarnih akcija bila je i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, a sekretar ove organizacije Ranko Skakavac rekao je da je za nastavak Miloševog liječenje kao i dodatne troškove potrebno prikupiti oko 120.000 evra.

- Miloša sam posjetio prije dvije godine i prije nekoliko dana i oduševljen sam koliko je njegovo zdravstveno stanje napredovalo – rekao je Skakavac i dodao da su u akcijama pomoći za Miloševo liječenje učestvovali brojni građani Istočnog Sarajeva, Republike Srpske, BiH i regiona.

Skakavac je istakao da će uskoro biti aktiviran i m:tel-ov humanitarni broj.

Humanitarna akcija za Miloša Božovića počinje danas i trajaće do 1. aprila. Ukoliko se ne prikupe sredstava, akcija će biti nastavljena.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba "Slavija" iz Istočnog Sarajeva. Na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu. 

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  merc 06.02.2023. 14:26
  nema republika ima narod,,, i ovaj put narod će prikupiti sredstva da Miloš ode na liječenje,,,,,, složno
Povezane vijesti
Na humanitarnom bazaru prikupljeno 1.173,80 KM za Miloša Na humanitarnom bazaru prikupljeno 1.173,80 KM za Miloša
Ulična trka za Miloša u Istočnom Sarajevu Ulična trka za Miloša u Istočnom Sarajevu
Održano muzičko-poetsko veče za Miloša (FOTO) Održano muzičko-poetsko veče za Miloša (FOTO)
Najčitanije
 • Sjećanje na pilota majora Zorana Radosavljevića
  4h 52m
  6
 • Muškarac provalio u kuću, pretukao supružnike i ukrao 7.000 KM
  13h 41m
  0
 • Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić
  7h 24m
  0
 • Na današnji dan odbačen Vens-Ovenov plan jer nije predviđao Republiku Srpsku
  14h 15m
  3
 • Punoljetstva slave ko da svadbu prave
  15h 7m
  2