Покренута акција за наставак лијечења нашег суграђанина Милоша Божовића

06.02.2023. 13:46
1
ИЗВОР: katera.news

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа поново је покренула хуманитарну акцију прикупљања средстава за наставак лијечења нашег суграђанина Милоша Божовића у Русији.

Након скоро осам година лежања у стању будне коме Милош Божовић је у јулу прошле године добио могућност лијечења матичним ћелијама на једној руској клиници у Москви.

До сада је примио четири терапије, а како истиче Милошев отац Александар, помак у његовом здравственом стању је очигледан.

- Милош треба да прими још 16 доза и већ је требало да буде у Москви, али недостају новчана средстава. Терапија пресађивања матичних ћелија из здравих можданих комора у замрле мождане коморе се показала као добра, а његово стање је драстично боље – рекао је Александар.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Како истиче, помоћ државних инсистуција нису добили, па је једини начин за обезбјеђивање средстава за наставак лијечења поновно покретање хуманитарне акције.

- Осим тадашњег предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, која је уплатила 15.000 евра за Милошев прошлогодишњи транспорт у Москву, нико није имао разумијевања. Зато се морамо окренути народу, Црвеном крсту, м:телу и свим добрим људима који нам помажу све ове године. Неизмјерно сам им захвалан!  – истакао је он.

За лијечење у Москви неопходно је прикупити око 50.000 евра, док је много више новца потребно издвојити за путне трошкове породице као и за ангажман специјалног авиона за медицински транспорт.

- Цијене авионских карата варирају. Компаније не лете за Русију, а оне које лете, уцјењују нас и диктирају цијене. Разумијемо да је то много новца, али не можемо одустати и престати се борити за нашег сина – рекао је Божовић.

Један од организатора бројних хуманитарних акција била је и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, а секретар ове организације Ранко Скакавац рекао је да је за наставак Милошевог лијечење као и додатне трошкове потребно прикупити око 120.000 евра.

- Милоша сам посјетио прије двије године и прије неколико дана и одушевљен сам колико је његово здравствено стање напредовало – рекао је Скакавац и додао да су у акцијама помоћи за Милошево лијечење учествовали бројни грађани Источног Сарајева, Републике Српске, БиХ и региона.

Скакавац је истакао да ће ускоро бити активиран и м:тел-ов хуманитарни број.

Хуманитарна акција за Милоша Божовића почиње данас и трајаће до 1. априла. Уколико се не прикупе средстава, акција ће бити настављена.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба "Славија" из Источног Сарајева. На утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому. 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  merc 06.02.2023. 14:26
  nema republika ima narod,,, i ovaj put narod će prikupiti sredstva da Miloš ode na liječenje,,,,,, složno
Повезане вијести
Сутра музичко-поетско вече за Милоша Сутра музичко-поетско вече за Милоша
КП „Водовод и канализацијa“ Источно Сарајево се придружује хуманитарној акцији за Милоша КП „Водовод и канализацијa“ Источно Сарајево се придружује хуманитарној акцији за Милоша
Фудбалске утакмице за Милоша у Рогатици Фудбалске утакмице за Милоша у Рогатици
Најчитаније
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  5h 16m
  2
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  3h 53m
  3
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  22h 36m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  10h 18m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  21h 37m
  0