Polaznici Ljetne škole srpskog jezika sa mitropolitom Joanikijem

20.07.2022. 19:55
0
IZVOR: srna.rs

Polaznici Ljetnje škole srpskog jezika za strance, koju organizuje Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori, posjetili su danas Cetinjski manastir i razgovarali sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

Nakon obilaska manastirskog hrama i riznice, polaznike je ugostio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u prostorijama mitropolije, poželivši im dobrodošlicu i uručivši im prigodne poklone, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ljetnja škola srpskog jezika za strance održava se u Nikšiću od 10. do 31. jula i namijenjena je studentima srpskog jezika, srpskoj dijaspori i svim zainteresovanim osobama starijim od 18 godina.

Ovo je drugi put kako Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori, sa opštinom Nikšić i Udruženjem "Prijatelji Nikšića", realizuje "Ljetnju školu srpskog jezika za strance". Prva je organizovana u Igalu 2019. godine.

Ove godine u okviru škole više od 30 polaznika iz više zemalja svijeta uči srpski jezik - ijekavski i ekavski izgovor, govorne vještine, pisanje, gramatički i leksički sistem.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo! Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo!
Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji Mitropolit Joanikije pozvao narod da posjećuje svetinje na Kosovu i Metohiji
Mitropolit Joanikije: Srbi - narod koji zna da stvara i u najtežim vremenima Mitropolit Joanikije: Srbi - narod koji zna da stvara i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    22h 33m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    20h 40m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    20h 44m
    0
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    14h 53m
    1
  • Izvučeno tijelo nastradalog rudara
    18h 53m
    0