Полазници Љетне школе српског језика са митрополитом Јоаникијем

20.07.2022. 19:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Полазници Љетње школе српског језика за странце, коју организује Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори, посјетили су данас Цетињски манастир и разговарали са Његовим високопреосвештенством митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем.

Након обиласка манастирског храма и ризнице, полазнике је угостио Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије у просторијама митрополије, пожеливши им добродошлицу и уручивши им пригодне поклоне, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Љетња школа српског језика за странце одржава се у Никшићу од 10. до 31. јула и намијењена је студентима српског језика, српској дијаспори и свим заинтересованим особама старијим од 18 година.

Ово је други пут како Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори, са општином Никшић и Удружењем "Пријатељи Никшића", реализује "Љетњу школу српског језика за странце". Прва је организована у Игалу 2019. године.

Ове године у оквиру школе више од 30 полазника из више земаља свијета учи српски језик - ијекавски и екавски изговор, говорне вјештине, писање, граматички и лексички систем.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије позвао народ да посјећује светиње на Косову и Метохији Митрополит Јоаникије позвао народ да посјећује светиње на Косову и Метохији
Митрополит Јоаникије: Срби - народ који зна да ствара и у најтежим временима Митрополит Јоаникије: Срби - народ који зна да ствара и у најтежим временима
Митрополит Јоаникије: Нека Бог подари слогу Митрополит Јоаникије: Нека Бог подари слогу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 50m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 5m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 23m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 15m
    0