Policija likvidirala napadača koji je sinoć u Briselu usmrtio dvije osobe

17.10.2023. 10:19
0
IZVOR: Tanjug

Belgijska policija danas je locirala i likvidirala naoružanog napadača koji je u ponedjeljak u Briselu ubio dvojicu švedskih državljana, izjavio je gradonačelnik belgijske prestonice Filip Kloz za BFM TV.

– Čini se da je osumnjičeni zaista neutralisan – izjavio je Kloz nakon izvještaja o operaciji u briselskoj opštini Šarbek, prenosi Rojters.

Ministarka unutrašnjih poslova Anelis Verlinden rekla je za belgijske medije da je kod „neutralizovane osobe“ pronađeno automatsko oružje, isto kao i ono koje korišćeno tokom sinoćnjeg napada.

Belgijski portal „Brisel tudej“ objavio je da je policija primila dojavu da se osumnjičeni nalazi u jednom kafiću, a kada su došli na lice mjesta došlo je do unakrsne pucnjave u kojoj je policija uspjela da likvidira osumnjičenog.

Napadač iz Tunisa (45) ubio je dvojicu i ranio trećeg švedskog državljanina u onome što je premijer Aleksandar de Kro nazvao brutalni teroristički napad.

U Briselu je proglašen najviši stepen bezbjednosnog alarma uz pojačano prisustvo policije, posebno za državljane Švedske i državne institucije, a vlasti su upozorile javnost da bude posebno oprezna i izbegava nepotrebna putovanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Navršile se 23 godine od terorističkog napada na SAD Navršile se 23 godine od terorističkog napada na SAD
Osumnjičeni za terorističko udruživanje branio se ćutanjem na saslušanju Osumnjičeni za terorističko udruživanje branio se ćutanjem na saslušanju
Uhapšena supruga ubijenog teroriste: Oduzeti joj svi uređaji Uhapšena supruga ubijenog teroriste: Oduzeti joj svi uređaji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 26m
    0
  • Slani mafini
    13h 47m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 42m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 36m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    8h 5m
    3