Pomoć neophodna sedmočlanoj porodici Zubović kod Kotor Varoša

05.01.2023. 19:08
0
IZVOR: srna.rs

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokrenula je veliku akciju pomoći za porodicu Zuboviće kod Kotor Varoša koja sa petoro maloljetne djece živi od socijalne pomoći u trošnoj kući, koju iznajmljuju.

Zubovići imaju petoro djece, Maja /11/, Marijana /10/, Marija osam, Anđela četiri i najmlađi Gavrilo sa nepunom godinom.

- Otac Igor Zubović /36/ i majka Dijana /36/ hrabro se bore za opstanak svoje porodice u naselju Čepak, opština Kotor Varoš u Republici Srpskoj. Igor radi u šumi težak posao kao drvosječa. Dijana je nezaposlena, prinuđena da brine o djeci sa većim zdravstvenim problemima - navedeno je u saopštenju organizacije "Srbi za Srbe".

Maja je dijete sa invaliditetom i pohađa školu sa posebnim programom, dok maleni Gavrilo ima zdravstvene probleme za koje još nije postavljena dijagnoza.

Imali su još jednog brata koji je preminuo i koji je, takođe, bio kategorisan kao dijete sa invaliditetom.

Zubovići žive u trošnoj kući zreloj za renoviranje koja nije njihova, već je iznajmljuju, a jedina pomoć za koju znaju je od Centra za socijalni rad i dobrih ljudi koji su im donijeli nekoliko paketa pomoći.

- Majka Dijana je vrijedna žena. Kuću smo zatekli urednu i čistu, koliko je to moguće zbog starog i propalog namještaja. Uprkos svemu, uspijeva održavati okućnicu i bašticu. Sva djeca, koliko mogu, pomažu svojim roditeljima - navode iz ove organizacije.

Dijana ističe da može i da bi voljela raditi, ali i da djeci mnogo fali da imaju bar osnovne uslove, koje nemaju u oronuloj i propaloj kući, gdje je sve neuslovno.

Pomoć se u Republici Srpskoj može donirati pozivom na broj 17763 iz fiksne i mobilne telefonije /3 KM/, na račun 56201281300241-58 /NLB razvojna banka/ ili putem Pejpala /Pay Pal/.

Informacije su dostupne na stranici Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" www.srbizasrbe.org

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarni koncert „Da Jovana pobijedi“ u Istočnom Sarajevu Humanitarni koncert „Da Jovana pobijedi“ u Istočnom Sarajevu
Pozovite 1414 za liječenje Sare Nedić Pozovite 1414 za liječenje Sare Nedić
Darko Bosiljčić iz Istočne Ilidže treba našu pomoć Darko Bosiljčić iz Istočne Ilidže treba našu pomoć
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  15h 24m
  6
 • Genocid nad „nepoćudnima“ u NDH: Zločin u Jelovcima i Rakovcu - Pale 1943. godine
  3h 36m
  4
 • Zaboravljeni zločin: Ubistvo civila iz zasjede kod Srednjeg
  3h 32m
  1
 • Prije 24 godine potpisan Kumanovski sporazum
  3h 40m
  0
 • Karić novi direktor DKPT-a, Todorović Instituta za standardizaciju BiH
  18h 6m
  0