Pomoć neophodna sedmočlanoj porodici Zubović kod Kotor Varoša

05.01.2023. 19:08
0
IZVOR: srna.rs

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokrenula je veliku akciju pomoći za porodicu Zuboviće kod Kotor Varoša koja sa petoro maloljetne djece živi od socijalne pomoći u trošnoj kući, koju iznajmljuju.

Zubovići imaju petoro djece, Maja /11/, Marijana /10/, Marija osam, Anđela četiri i najmlađi Gavrilo sa nepunom godinom.

- Otac Igor Zubović /36/ i majka Dijana /36/ hrabro se bore za opstanak svoje porodice u naselju Čepak, opština Kotor Varoš u Republici Srpskoj. Igor radi u šumi težak posao kao drvosječa. Dijana je nezaposlena, prinuđena da brine o djeci sa većim zdravstvenim problemima - navedeno je u saopštenju organizacije "Srbi za Srbe".

Maja je dijete sa invaliditetom i pohađa školu sa posebnim programom, dok maleni Gavrilo ima zdravstvene probleme za koje još nije postavljena dijagnoza.

Imali su još jednog brata koji je preminuo i koji je, takođe, bio kategorisan kao dijete sa invaliditetom.

Zubovići žive u trošnoj kući zreloj za renoviranje koja nije njihova, već je iznajmljuju, a jedina pomoć za koju znaju je od Centra za socijalni rad i dobrih ljudi koji su im donijeli nekoliko paketa pomoći.

- Majka Dijana je vrijedna žena. Kuću smo zatekli urednu i čistu, koliko je to moguće zbog starog i propalog namještaja. Uprkos svemu, uspijeva održavati okućnicu i bašticu. Sva djeca, koliko mogu, pomažu svojim roditeljima - navode iz ove organizacije.

Dijana ističe da može i da bi voljela raditi, ali i da djeci mnogo fali da imaju bar osnovne uslove, koje nemaju u oronuloj i propaloj kući, gdje je sve neuslovno.

Pomoć se u Republici Srpskoj može donirati pozivom na broj 17763 iz fiksne i mobilne telefonije /3 KM/, na račun 56201281300241-58 /NLB razvojna banka/ ili putem Pejpala /Pay Pal/.

Informacije su dostupne na stranici Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" www.srbizasrbe.org

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    11h 58m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    11h 14m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    8h 30m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    6h 52m
    0
  • Danas Markovdan
    15h 40m
    0