Pomoć neophodna sedmočlanoj porodici Zubović kod Kotor Varoša

05.01.2023. 19:08
0
IZVOR: srna.rs

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokrenula je veliku akciju pomoći za porodicu Zuboviće kod Kotor Varoša koja sa petoro maloljetne djece živi od socijalne pomoći u trošnoj kući, koju iznajmljuju.

Zubovići imaju petoro djece, Maja /11/, Marijana /10/, Marija osam, Anđela četiri i najmlađi Gavrilo sa nepunom godinom.

- Otac Igor Zubović /36/ i majka Dijana /36/ hrabro se bore za opstanak svoje porodice u naselju Čepak, opština Kotor Varoš u Republici Srpskoj. Igor radi u šumi težak posao kao drvosječa. Dijana je nezaposlena, prinuđena da brine o djeci sa većim zdravstvenim problemima - navedeno je u saopštenju organizacije "Srbi za Srbe".

Maja je dijete sa invaliditetom i pohađa školu sa posebnim programom, dok maleni Gavrilo ima zdravstvene probleme za koje još nije postavljena dijagnoza.

Imali su još jednog brata koji je preminuo i koji je, takođe, bio kategorisan kao dijete sa invaliditetom.

Zubovići žive u trošnoj kući zreloj za renoviranje koja nije njihova, već je iznajmljuju, a jedina pomoć za koju znaju je od Centra za socijalni rad i dobrih ljudi koji su im donijeli nekoliko paketa pomoći.

- Majka Dijana je vrijedna žena. Kuću smo zatekli urednu i čistu, koliko je to moguće zbog starog i propalog namještaja. Uprkos svemu, uspijeva održavati okućnicu i bašticu. Sva djeca, koliko mogu, pomažu svojim roditeljima - navode iz ove organizacije.

Dijana ističe da može i da bi voljela raditi, ali i da djeci mnogo fali da imaju bar osnovne uslove, koje nemaju u oronuloj i propaloj kući, gdje je sve neuslovno.

Pomoć se u Republici Srpskoj može donirati pozivom na broj 17763 iz fiksne i mobilne telefonije /3 KM/, na račun 56201281300241-58 /NLB razvojna banka/ ili putem Pejpala /Pay Pal/.

Informacije su dostupne na stranici Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" www.srbizasrbe.org

Komentari 0
Povezane vijesti
Organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje božićnu humanitarnu akciju (FOTO) Organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje božićnu humanitarnu akciju (FOTO)
Potrebni donatori trombocita za Aleksandra Miletića iz Foče Potrebni donatori trombocita za Aleksandra Miletića iz Foče
Pozovimo 1401: Cvjetko je donirao bubreg ženi koju nije poznavao, a sada treba našu pomoć Pozovimo 1401: Cvjetko je donirao bubreg ženi koju nije poznavao, a sada treba našu pomoć
Najčitanije
 • Posni kolač sa višnjama i makom
  2h 9m
  0
 • Opština Istočno Novo Sarajevo organizuje podjelu novogodišnjih paketića
  2h 14m
  0
 • Imam poziva da se od lovačkih sekcija prave vojne formacije
  19h 7m
  6
 • Požar na objektu bivšeg hotela Kristal
  18h 19m
  0
 • „Rade, sine, nemoj majke zaboravit...'“
  23h 1m
  1