Помоћ неопходна седмочланој породици Зубовић код Котор Вароша

05.01.2023. 19:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Хуманитарна организација "Срби за Србе" покренула је велику акцију помоћи за породицу Зубовиће код Котор Вароша која са петоро малољетне дјеце живи од социјалне помоћи у трошној кући, коју изнајмљују.

Зубовићи имају петоро дјеце, Маја /11/, Маријана /10/, Марија осам, Анђела четири и најмлађи Гаврило са непуном годином.

- Отац Игор Зубовић /36/ и мајка Дијана /36/ храбро се боре за опстанак своје породице у насељу Чепак, општина Котор Варош у Републици Српској. Игор ради у шуми тежак посао као дрвосјеча. Дијана је незапослена, принуђена да брине о дјеци са већим здравственим проблемима - наведено је у саопштењу организације "Срби за Србе".

Маја је дијете са инвалидитетом и похађа школу са посебним програмом, док малени Гаврило има здравствене проблеме за које још није постављена дијагноза.

Имали су још једног брата који је преминуо и који је, такође, био категорисан као дијете са инвалидитетом.

Зубовићи живе у трошној кући зрелој за реновирање која није њихова, већ је изнајмљују, а једина помоћ за коју знају је од Центра за социјални рад и добрих људи који су им донијели неколико пакета помоћи.

- Мајка Дијана је вриједна жена. Кућу смо затекли уредну и чисту, колико је то могуће због старог и пропалог намјештаја. Упркос свему, успијева одржавати окућницу и баштицу. Сва дјеца, колико могу, помажу својим родитељима - наводе из ове организације.

Дијана истиче да може и да би вољела радити, али и да дјеци много фали да имају бар основне услове, које немају у оронулој и пропалој кући, гдје је све неусловно.

Помоћ се у Републици Српској може донирати позивом на број 17763 из фиксне и мобилне телефоније /3 КМ/, на рачун 56201281300241-58 /НЛБ развојна банка/ или путем Пејпала /Pay Pal/.

Информације су доступне на страници Хуманитарна организација "Срби за Србе" www.srbizasrbe.org

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    19h 25m
    2
  • Данас Марковдан
    7h 43m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    23h 25m
    0
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    4h 1m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    3h 17m
    0