Помоћ неопходна седмочланој породици Зубовић код Котор Вароша

05.01.2023. 19:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Хуманитарна организација "Срби за Србе" покренула је велику акцију помоћи за породицу Зубовиће код Котор Вароша која са петоро малољетне дјеце живи од социјалне помоћи у трошној кући, коју изнајмљују.

Зубовићи имају петоро дјеце, Маја /11/, Маријана /10/, Марија осам, Анђела четири и најмлађи Гаврило са непуном годином.

- Отац Игор Зубовић /36/ и мајка Дијана /36/ храбро се боре за опстанак своје породице у насељу Чепак, општина Котор Варош у Републици Српској. Игор ради у шуми тежак посао као дрвосјеча. Дијана је незапослена, принуђена да брине о дјеци са већим здравственим проблемима - наведено је у саопштењу организације "Срби за Србе".

Маја је дијете са инвалидитетом и похађа школу са посебним програмом, док малени Гаврило има здравствене проблеме за које још није постављена дијагноза.

Имали су још једног брата који је преминуо и који је, такође, био категорисан као дијете са инвалидитетом.

Зубовићи живе у трошној кући зрелој за реновирање која није њихова, већ је изнајмљују, а једина помоћ за коју знају је од Центра за социјални рад и добрих људи који су им донијели неколико пакета помоћи.

- Мајка Дијана је вриједна жена. Кућу смо затекли уредну и чисту, колико је то могуће због старог и пропалог намјештаја. Упркос свему, успијева одржавати окућницу и баштицу. Сва дјеца, колико могу, помажу својим родитељима - наводе из ове организације.

Дијана истиче да може и да би вољела радити, али и да дјеци много фали да имају бар основне услове, које немају у оронулој и пропалој кући, гдје је све неусловно.

Помоћ се у Републици Српској може донирати позивом на број 17763 из фиксне и мобилне телефоније /3 КМ/, на рачун 56201281300241-58 /НЛБ развојна банка/ или путем Пејпала /Pay Pal/.

Информације су доступне на страници Хуманитарна организација "Срби за Србе" www.srbizasrbe.org

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Братић уселила у нову кућу Породица Братић уселила у нову кућу
Позовимо 1412 за Милоша! Позовимо 1412 за Милоша!
Активан број 1434 за помоћ Љиљани Ковачевић Активан број 1434 за помоћ Љиљани Ковачевић
Најчитаније
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  4h 59m
  2
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  3h 36m
  3
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  22h 19m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  10h 1m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  21h 20m
  0