Porodica Ninković, uz pomoć m:tel-a, do proljeća u svojoj kući

27.12.2021. 13:35
0
IZVOR: Katera

Kompanija m:tel je ovoga mjeseca realizovala donaciju za još jednu povratničku porodicu, i to za Ninkoviće iz opštine Glamoč. U okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“, doniran je kompletan materijal za kuću, odnosno za sanaciju i opremanje stambenog prostora za tu povratničku porodicu u selu Brajići, nadomak Glamoča, saopšteno je iz ove kompanije.

Jelena Trivan, generalni direktoror kompanije m:tel i povodom ove donacije, još jedne u nizu u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“, potvrdila je namjeru da istraje u nastojanjima da pruži pomoć za što više povratničkih porodica, te da učini sve što može kako se oni više ne bi osjećali ostavljeno, zaboravljeno i usamljeno. 

Kamioni sa materijalom i ekipa kompanije m:tel, i pored snijega koji je u ovim krajevima već zarobio puteve, uspjeli su da se probiju do kuće Duška Ninkovića, kako bi njemu i njegovoj porodici donijeli sve što je potrebno za njihov novi dom. Izvršni direktor za korporativne poslove Nikola Tacić sa svojim timom, i sam je pomogao da se materijal što brže istovari, naglasivši da je iskreno zadovoljstvo pomoći ljudima kao što je Duško.

Slika

- Neizmerno sam srećan što će se porodica Ninković konačno, nakon toliko godina, vratiti u svoj dom, odnosno što imamo priliku da omogućimo jednoj porodici materijal neophodan da napravi i opremi prostor u kojem će da živi. Voleo bih da kada sledeći put dođem, budem gost porodice Ninković u njihovoj završenoj i novoj kući. Tada ću se osećati još srećnije, znajući da sve ovo što kompanija m:tel čini za ove ljude, zaista vredi - rekao je Tacić.

Duško Ninković i supruga Dragana, imaju dva sina, a iz Srbije su se vratili u Duškovo rodno selo prije pet godina. Od tada žive kod komšija. Kako kaže Duško, iako su sinovi rođeni u Srbiji, u gradu, i njihova želja je bila da se vrate na ognjište svoga oca, te da se bave poljoprivredom. Kako bi to i ostvarili, kompanija m:tel je odlučila da im pomogne.

- Vratio sam se da se bavim onim čime se bavio moj otac. Volim ovaj seoski posao. Stolar sam po struci, ali se ovdje moram baviti svim zanatima, kao i moji sinovi. Oni uče od mene kao što sam ja učio od svoga oca. Hvala kompaniji m:tel na ovoj pomoći, koja će me sada dodatno motivisati i aktivirati, jer su posljednje dvije godine bile teške. Nadam se da ću do aprila da se uselim, samo da vrijeme posluži - rekao je Duško Ninković.

Nebojša Radivojša, načelnik Opštine Glamoč, zahvalio je m:tel-u na ovoj donaciji, naglasivši da se nada da će i ubuduće sarađivati sa kompanijom m:tel i promovisati ovako pozitivne stvari.

- Hvala m:tel-u što je prepoznao važnost ovoga što čine za Duška, odnosno što su donirali materijal za sanaciju i opremu stambene jedinice u njegovom vlasništvu - rekao je Radivojša.

Slika

Kako kažu u kompaniji m:tel, veliko je zadovoljstvo kada ljudima donesete osmijeh. To je više od materijalnog, to je mogućnost da se život promijeni i krene nabolje. Nekima od njih nedostajalo je samo to – da se vrate na svoju zemlju i da imaju osnovni uslov da počnu ispočetka – dom u kojem će da žive.

- Ono što želimo da znaju ljudi koji žive i u ovoj opštini, jeste da zaista nisu sami, da mislimo o njima i da smo spremni da u svako doba budemo oni koji će im pomoći. Svakako, ovo nije i neće biti naša jedina poseta ovom kraju. Videćemo se sigurno opet, jer je to tako kad imate prijatelje - rekao je Nikola Tacić, najavivši tako nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije
"Banja Luka Fest" i ove godine uz podršku kompanije m:tel "Banja Luka Fest" i ove godine uz podršku kompanije m:tel
Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    18h 50m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    17h 45m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    12h 33m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    13h 39m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 7m
    0