Породица Нинковић, уз помоћ м:тел-а, до прољећа у својој кући

27.12.2021. 13:35
0
ИЗВОР: Катера

Компанија м:тел је овога мјесеца реализовала донацију за још једну повратничку породицу, и то за Нинковиће из општине Гламоч. У оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље“, дониран је комплетан материјал за кућу, односно за санацију и опремање стамбеног простора за ту повратничку породицу у селу Брајићи, надомак Гламоча, саопштено је из ове компаније.

Јелена Триван, генерални директорор компаније м:тел и поводом ове донације, још једне у низу у оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље“, потврдила је намјеру да истраје у настојањима да пружи помоћ за што више повратничких породица, те да учини све што може како се они више не би осјећали остављено, заборављено и усамљено. 

Камиони са материјалом и екипа компаније м:тел, и поред снијега који је у овим крајевима већ заробио путеве, успјели су да се пробију до куће Душка Нинковића, како би њему и његовој породици донијели све што је потребно за њихов нови дом. Извршни директор за корпоративне послове Никола Тацић са својим тимом, и сам је помогао да се материјал што брже истовари, нагласивши да је искрено задовољство помоћи људима као што је Душко.

Слика

- Неизмерно сам срећан што ће се породица Нинковић коначно, након толико година, вратити у свој дом, односно што имамо прилику да омогућимо једној породици материјал неопходан да направи и опреми простор у којем ће да живи. Волео бих да када следећи пут дођем, будем гост породице Нинковић у њиховој завршеној и новој кући. Тада ћу се осећати још срећније, знајући да све ово што компанија м:тел чини за ове људе, заиста вреди - рекао је Тацић.

Душко Нинковић и супруга Драгана, имају два сина, а из Србије су се вратили у Душково родно село прије пет година. Од тада живе код комшија. Како каже Душко, иако су синови рођени у Србији, у граду, и њихова жеља је била да се врате на огњиште свога оца, те да се баве пољопривредом. Како би то и остварили, компанија м:тел је одлучила да им помогне.

- Вратио сам се да се бавим оним чиме се бавио мој отац. Волим овај сеоски посао. Столар сам по струци, али се овдје морам бавити свим занатима, као и моји синови. Они уче од мене као што сам ја учио од свога оца. Хвала компанији м:тел на овој помоћи, која ће ме сада додатно мотивисати и активирати, јер су посљедње двије године биле тешке. Надам се да ћу до априла да се уселим, само да вријеме послужи - рекао је Душко Нинковић.

Небојша Радивојша, начелник Општине Гламоч, захвалио је м:тел-у на овој донацији, нагласивши да се нада да ће и убудуће сарађивати са компанијом м:тел и промовисати овако позитивне ствари.

- Хвала м:тел-у што је препознао важност овога што чине за Душка, односно што су донирали материјал за санацију и опрему стамбене јединице у његовом власништву - рекао је Радивојша.

Слика

Како кажу у компанији м:тел, велико је задовољство када људима донесете осмијех. То је више од материјалног, то је могућност да се живот промијени и крене набоље. Некима од њих недостајало је само то – да се врате на своју земљу и да имају основни услов да почну испочетка – дом у којем ће да живе.

- Оно што желимо да знају људи који живе и у овој општини, јесте да заиста нису сами, да мислимо о њима и да смо спремни да у свако доба будемо они који ће им помоћи. Свакако, ово није и неће бити наша једина посета овом крају. Видећемо се сигурно опет, јер је то тако кад имате пријатеље - рекао је Никола Тацић, најавивши тако наставак акције „Нисте сами, имате пријатеље“.

Коментари 0
Повезане вијести
Изаберите TCL 55C735 и на поклон добијате паметни робот усисивач Изаберите TCL 55C735 и на поклон добијате паметни робот усисивач
М:тел поклонио телевизор основној школи у Пискавици М:тел поклонио телевизор основној школи у Пискавици
M:тел добитник награде за најбољу друштвено одговорну компанију у региону M:тел добитник награде за најбољу друштвено одговорну компанију у региону
Најчитаније
 • Донесене измјене о борачком додатку
  6h 14m
  0
 • Рекеташи харају Бањалуком и Сарајевом
  11h 42m
  0
 • Ево која је држава проглашена најбољом за живот
  23h 18m
  1
 • За осумњиченима у афери "Тунел" трагали у околини Јахорине
  7h 32m
  0
 • Појачане војне активности током ноћи у близини аеродрома
  8h 7m
  0