Porodice žrtava iskazale nezadovoljstvo radom pravosuđa BiH

24.05.2023. 17:03
0
IZVOR: srna.rs

Nezadovoljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH danas su u Sarajevu iskazali predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, koji nisu bili zadovoljni ishodom sastanka u Tužilaštvu BiH jer nisu dobili nijedan odgovor.

- Sama činjenica da se glavni tužilac pojavio na pola sastanka pokazala nam je da nikoga ne zanimaju srpske žrtve i to smo mu i rekli na sastanku - rekao je Srni predsjednik Skupštine Republičke organizacije Branimir Kojić.

Kojić je istakao da im je indirektno poručeno da rade sizifovski posao, kao i da nikada neće odgovarati svi oni koji su mijenjali iskaze i tako oslobodili Nasera Orića i druge koji su ubijali Srbe.

- Više smo slušali kako i oni nisu zadovoljni trenutnim stanjem, ali i prebacivanjem loptice na sve druge, čak i na porodice žrtava - naveo je Kojić.

On je dodao da je činjenica da su Srbi dobili skoro pet puta više godina robije od svih drugih naroda pokazatelj da ovaj i ovakav Sud nije formiran da sudi po pravu i pravičnosti, nego da je u raljama politike, ali i stranih ambasada.

- Nemamo pravo da odustanemo, borićemo se svim dozvoljenim sredstvima, pa ne isključujemo ni ponovno okupljanje porodica, ali ovaj put mnogo masovnije gdje će doći porodice iz cijele Republike Srpske - zaključio je Kojić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kojić: Među poginule u Potočarima upisani još živi ljudi Kojić: Među poginule u Potočarima upisani još živi ljudi
Spomen-ploča na Vracama - svjedočanstvo o samoorganizovanju Srba Spomen-ploča na Vracama - svjedočanstvo o samoorganizovanju Srba
Kojić: Srebrenica je u Republici Srpskoj i ne može dobiti status distrikta Kojić: Srebrenica je u Republici Srpskoj i ne može dobiti status distrikta
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    5h 38m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 34m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    23h 19m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    20h 18m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    21h 30m
    0