Poskupljuje 44 vrsta cigareta u BiH (FOTO)

09.06.2022. 20:14
0
IZVOR: nezavisne.com

Cigarete "Tvornice duvana Rovinj" (TDR) i to 44 vrste, poskupjeće od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

- Takođe, sarajevska poslovcnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca - kazali su "Glasu Srpske" u UIO. 

Tako će od 20. jula ove godine "diva slims" i "diva violet slims" koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste cigareta koje nose naziv "drina" biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

Proizvođači cigareta godinama unazad su povećavali cijene u BiH, usljed povećanja akciza na duvan i duvanske proizvode.

Međutim, početkom ove godine nije bilo poskupljenja, iako je to bila praksa svih prethodnih godina. Proizvođači mogu uvijek u toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

- Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO mjesec dana prije početka primjene novih cijena - kazali su u UIO.

Na tržištu BiH prethodnih mjeseci poskupjeli su svi proizvodi, a inflaciji su samo odolijevale cigarete. Međutim, sa formiranjem novih cjenovnika TDR-a biće prekinut taj trend jer će i taj luksuz poskupjeti.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: nezavisne.com

Komentari 0
Povezane vijesti
Najmlađi heroji: Djeca čiste blato nakon katastrofalnih poplava u Jablanici (VIDEO) Najmlađi heroji: Djeca čiste blato nakon katastrofalnih poplava u Jablanici (VIDEO)
U Jablanici proglašena trodnevna žalost U Jablanici proglašena trodnevna žalost
Patrijarh Porfirije: Pomoć od 100.000 evra stradalima u poplavi u Hercegovini Patrijarh Porfirije: Pomoć od 100.000 evra stradalima u poplavi u Hercegovini
Najčitanije
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    5h 39m
    1
  • Lokalni izbori 2024: MUP Srpske zaprimio devet prijava između 12.00 i 16.00 časova
    4h 5m
    1
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 15.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    2h 12m
    0
  • Pogledajte grafikon o promjeni broja birača u odnosu na lokalne izbore 2020. godine
    5h 9m
    0
  • Sutra praznik Svete Tekle
    10h 4m
    0