Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja

25.06.2024. 19:24
0
IZVOR: radionevesinje.com

Povodom tragične smrti učenice Srednjoškolskog centra „Alekse Šantića“ u Nevesinju Ksenije Stajić, danas je u holu škole održana komemorativna sjednica.

Prisutnima se obratila direktorica Dragana Budalić rekavši da osjećaju ogromnu tugu i žal zbog ovog velikog gubitka i da je Ksenija bila sjajna djevojka i učenica.

- Ksenijin blagi osmjeh, smirenost i blagost njenog lika je sve što nam ostaje kao sjećanje na nju. Čitajući njene pismene zadatke sam zapamtila jednu njenu misao koja glasi: ‘Bitno je da ne posustajemo, jer sve se desilo i dešava se sa razlogom’. Ksenija je sada na nekom ljepšem mjestu, opet blagog lika i osmjeha, ali mirna i bez traganja za smislom prolaznog i trošnog, ovozemaljskog života - naglasila je Budalić.

Slika

Foto: radionevesinje.com

Vojka Zubac,  razredni starješina Ksenije Stajić, kaže da je ovaj nemili događaj ostavio u svima velike ožiljke u duši i srcu.

- Najteži trenuci u životu nastupe iznenada, zateknu nas nespremne i pokažu svu surovu istinu koja nam dušu pretvore u bezdan bola i tuge. Život nam često priredi iznenađenja ne sluteći da će ona nekada biti toliko bremenita da će nam promijeniti naše poglede, uvjerenja i ponašanje. Da li ima većeg bola nego kad se otkine komad srca, a ono nastavi da krvari bez kraja i utjehe. Dušo moja, neka ti je vječni mir u duši, sada pripadaš ljepšem svijetu u kome nema boli - poručila je Zubac.

  • U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
    24.06.2024. 10:54

    U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na regionalnom putu Nevesinje – Pridvorci, smrtno je stradala 18-godišnja djevojka, a dvije su povrijeđene. Top portal javio je da je ...

Republika Srpska
U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka

Poslednji pozdrav isred školskih drugara uputila je učenica Nina Golijanin rekavši da je Ksenija bila tiha i nježna, izuzetna učenica koja je sanjala velike snove koji su nažalost prerano prekinuti.

- U jednom od svojih literarnih radova napisala je: ‘Želim da uspijem, da nađem pravi put i da ispunim očekivanja. Ništa od toga nije lako, ali treba da budemo zahvalni na svemu što se dešava i što smo baš mi dobili priliku da živimo. Često sebi postavljam pitanje šta je smisao života i koji je smisao mog postojanja i življenja i mislim da smisao nije nešto što se konačno pronađe, već nešto što se stalno gradi i mijenja, i ako nikad ne spoznam smisao uživaću u svakoj novoj pustolovini i putovanju koji me vodi ka odgovoru’ - navela je Golijanin.

Slika

Foto: radionevesinje.com

Ona je dodala da, nažalost, Ksenija nije dobila svoj odgovor preranim odlaskom, a bez odgovora ostajemo i mi zašto je jedna mladost prekinuta i snovi ostali nedosanjani.

Golijanin je naglasila da će Ksenija vječno živjeti u sjećanjima kako svog III G3, tako i svih ostalih školaraca i zaposlenih u srednjoškolskom centru.

Na kraju pomena prisutnima se kratko obratio i zahvalio Ksenijin stric dr Dragan Stajić. Istakao je da je posebno bio osjetljiv na nju, jer je odrastala bez majke, i kako je imala velike planove da dođe u Novi Sad kod njega da studira.

Iza Ksenije su ostali otac i stariji brat.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
Vijek i po od istorijskog sabora u Biogradu Vijek i po od istorijskog sabora u Biogradu
Identifikovan mladić koji je u Nevesinju pucao na policiju pa likvidiran Identifikovan mladić koji je u Nevesinju pucao na policiju pa likvidiran
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    11h 56m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    8h 28m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    13h 26m
    1
  • Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
    9h 35m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    2h 49m
    1