Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja

25.06.2024. 19:24
0
IZVOR: radionevesinje.com

Povodom tragične smrti učenice Srednjoškolskog centra „Alekse Šantića“ u Nevesinju Ksenije Stajić, danas je u holu škole održana komemorativna sjednica.

Prisutnima se obratila direktorica Dragana Budalić rekavši da osjećaju ogromnu tugu i žal zbog ovog velikog gubitka i da je Ksenija bila sjajna djevojka i učenica.

- Ksenijin blagi osmjeh, smirenost i blagost njenog lika je sve što nam ostaje kao sjećanje na nju. Čitajući njene pismene zadatke sam zapamtila jednu njenu misao koja glasi: ‘Bitno je da ne posustajemo, jer sve se desilo i dešava se sa razlogom’. Ksenija je sada na nekom ljepšem mjestu, opet blagog lika i osmjeha, ali mirna i bez traganja za smislom prolaznog i trošnog, ovozemaljskog života - naglasila je Budalić.

Slika

Foto: radionevesinje.com

Vojka Zubac,  razredni starješina Ksenije Stajić, kaže da je ovaj nemili događaj ostavio u svima velike ožiljke u duši i srcu.

- Najteži trenuci u životu nastupe iznenada, zateknu nas nespremne i pokažu svu surovu istinu koja nam dušu pretvore u bezdan bola i tuge. Život nam često priredi iznenađenja ne sluteći da će ona nekada biti toliko bremenita da će nam promijeniti naše poglede, uvjerenja i ponašanje. Da li ima većeg bola nego kad se otkine komad srca, a ono nastavi da krvari bez kraja i utjehe. Dušo moja, neka ti je vječni mir u duši, sada pripadaš ljepšem svijetu u kome nema boli - poručila je Zubac.

 • U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
  24.06.2024. 10:54

  U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na regionalnom putu Nevesinje – Pridvorci, smrtno je stradala 18-godišnja djevojka, a dvije su povrijeđene. Top portal javio je da je ...

Republika Srpska
U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka

Poslednji pozdrav isred školskih drugara uputila je učenica Nina Golijanin rekavši da je Ksenija bila tiha i nježna, izuzetna učenica koja je sanjala velike snove koji su nažalost prerano prekinuti.

- U jednom od svojih literarnih radova napisala je: ‘Želim da uspijem, da nađem pravi put i da ispunim očekivanja. Ništa od toga nije lako, ali treba da budemo zahvalni na svemu što se dešava i što smo baš mi dobili priliku da živimo. Često sebi postavljam pitanje šta je smisao života i koji je smisao mog postojanja i življenja i mislim da smisao nije nešto što se konačno pronađe, već nešto što se stalno gradi i mijenja, i ako nikad ne spoznam smisao uživaću u svakoj novoj pustolovini i putovanju koji me vodi ka odgovoru’ - navela je Golijanin.

Slika

Foto: radionevesinje.com

Ona je dodala da, nažalost, Ksenija nije dobila svoj odgovor preranim odlaskom, a bez odgovora ostajemo i mi zašto je jedna mladost prekinuta i snovi ostali nedosanjani.

Golijanin je naglasila da će Ksenija vječno živjeti u sjećanjima kako svog III G3, tako i svih ostalih školaraca i zaposlenih u srednjoškolskom centru.

Na kraju pomena prisutnima se kratko obratio i zahvalio Ksenijin stric dr Dragan Stajić. Istakao je da je posebno bio osjetljiv na nju, jer je odrastala bez majke, i kako je imala velike planove da dođe u Novi Sad kod njega da studira.

Iza Ksenije su ostali otac i stariji brat.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počelo obilježavanje 149 godina od ustanka u Hercegovini Počelo obilježavanje 149 godina od ustanka u Hercegovini
U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
Nevesinjski planinari pješačili do Ostroga: Vjera jača od umora Nevesinjski planinari pješačili do Ostroga: Vjera jača od umora
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  18h 8m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  14h 59m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  20h 3m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  18h 50m
  3
 • Dvije bebe ispale iz kolica, prevezene u Urgentni centar
  23h 54m
  1