Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња

25.06.2024. 19:24
0
ИЗВОР: radionevesinje.com

Поводом трагичне смрти ученице Средњошколског центра „Алексе Шантића“ у Невесињу Ксеније Стајић, данас је у холу школе одржана комеморативна сједница.

Присутнима се обратила директорица Драгана Будалић рекавши да осјећају огромну тугу и жал због овог великог губитка и да је Ксенија била сјајна дјевојка и ученица.

- Ксенијин благи осмјех, смиреност и благост њеног лика је све што нам остаје као сјећање на њу. Читајући њене писмене задатке сам запамтила једну њену мисао која гласи: ‘Битно је да не посустајемо, јер све се десило и дешава се са разлогом’. Ксенија је сада на неком љепшем мјесту, опет благог лика и осмјеха, али мирна и без трагања за смислом пролазног и трошног, овоземаљског живота - нагласила је Будалић.

Слика

Фото: radionevesinje.com

Војка Зубац,  разредни старјешина Ксеније Стајић, каже да је овај немили догађај оставио у свима велике ожиљке у души и срцу.

- Најтежи тренуци у животу наступе изненада, затекну нас неспремне и покажу сву сурову истину која нам душу претворе у бездан бола и туге. Живот нам често приреди изненађења не слутећи да ће она некада бити толико бременита да ће нам промијенити наше погледе, увјерења и понашање. Да ли има већег бола него кад се откине комад срца, а оно настави да крвари без краја и утјехе. Душо моја, нека ти је вјечни мир у души, сада припадаш љепшем свијету у коме нема боли - поручила је Зубац.

  • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
    24.06.2024. 10:54

    У тешкој саобраћајној несрећи која се синоћ догодила на регионалном путу Невесиње – Придворци, смртно је страдала 18-годишња дјевојка, а двије су повријеђене. Топ портал јавио је да је ...

Република Српска
У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка

Последњи поздрав исред школских другара упутила је ученица Нина Голијанин рекавши да је Ксенија била тиха и њежна, изузетна ученица која је сањала велике снове који су нажалост прерано прекинути.

- У једном од својих литерарних радова написала је: ‘Желим да успијем, да нађем прави пут и да испуним очекивања. Ништа од тога није лако, али треба да будемо захвални на свему што се дешава и што смо баш ми добили прилику да живимо. Често себи постављам питање шта је смисао живота и који је смисао мог постојања и живљења и мислим да смисао није нешто што се коначно пронађе, већ нешто што се стално гради и мијења, и ако никад не спознам смисао уживаћу у свакој новој пустоловини и путовању који ме води ка одговору’ - навела је Голијанин.

Слика

Фото: radionevesinje.com

Она је додала да, нажалост, Ксенија није добила свој одговор прераним одласком, а без одговора остајемо и ми зашто је једна младост прекинута и снови остали недосањани.

Голијанин је нагласила да ће Ксенија вјечно живјети у сјећањима како свог III G3, тако и свих осталих школараца и запослених у средњошколском центру.

На крају помена присутнима се кратко обратио и захвалио Ксенијин стриц др Драган Стајић. Истакао је да је посебно био осјетљив на њу, јер је одрастала без мајке, и како је имала велике планове да дође у Нови Сад код њега да студира.

Иза Ксеније су остали отац и старији брат.

Коментари 0
Повезане вијести
У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
Невесињски планинари пјешачили до Острога: Вјера јача од умора Невесињски планинари пјешачили до Острога: Вјера јача од умора
Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
Најчитаније
  • Од пуцња у Сарајеву до Панчева - Како живе потомци браће Гаврила Принципа (ВИДЕО)
    12h 17m
    20
  • Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
    6h 56m
    1
  • Змија отровница ујела четворогодишње дијете!
    23h 35m
    0
  • Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
    7h 6m
    0
  • У изгорјелој кући у Сарајеву пронађена три тијела
    12h 25m
    0