Pošta za nova vremena

20.10.2022. 10:53
0
IZVOR: katera.news

JP Pošte Srpske kontinuirano rade na modernizaciji svog poslovanja s ciljem unapređenja korisničkog iskustva kada su poštanske usluge i servisi u pitanju. Prateći digitalne trendove i sve veće interesovanje korisnika za online plaćanjima, Pošte Srpske su prva poštanska kompanija u Bosni i Hercegovini koja je razvila i predstavila mobilnu aplikaciju za online plaćanje računa pod brendom ePošte Srpske i sloganom „Pošte za nova vremena“.

ePošte Srpske, mobilna aplikacija koja je dostupna za Android i IOS operativne sisteme, omogućava najjednostavniji način plaćanja režijskih računa, te daje praktičan uvid u mjesečne troškove.

Na ovaj način Pošte Srpske otvaraju još jedan, ovaj put virtuelni šalter koji će korisnicima omogućiti plaćanje računa bez obzira na to gdje se nalaze, u zemlji ili inostranstvu. Tako su pored 250 poslovnih jedinica poštanske mreže širom Republike Srpske, otvaranjem mogućnosti plaćanja računa online, Pošte Srpske približile svoje usluge korisnicima koji preferiraju bezgotovinski način plaćanja ili nisu u mogućnosti fizički posjetiti neku od poslovnica.

- Prateći razvoj platnih tehnologija razvili smo mobilnu aplikaciju ePošteSrpske koja će našim korisnicima pokazati sve prednosti online plaćanja jer nije samo ušteda vremena mjerilo poboljšanja neke usluge i servisa, nego i njena funkcionalna praktičnost u svakodnevnom životu i pozitivno korisničko iskustvo o čemu smo posebno vodili računa radeći na dizajnu i funkcionalnim postavkama aplikacije - rekao je Zoran Protić, izvršni direktor za IKT, razvoj, prodaju i marketing u Poštama Srpske.

Direktor preduzeća Pošte Srpske Miladin Radović najavio je nastavak procesa digitalizacije poštanskih usluga i unapređenja poslovnih poslovnih procesa unutar kompanije s ciljem liderskog pozicioniranja među poštanskim operaterima u BiH.

- Pošte Srpske su društveno odgovorno i angažovano preduzeće, koje u svim nastojanjima poboljšanja kvalitete rada i pružanja usluga u prvi plan stavlja svoje korisnike. Kao što vodimo računa o svojim zaposlenima, kreirajući pozitivan radni ambijent, tako uslove rada i pružanja usluga prilagođavamo novim trendovima i unaprjeđujemo poštanske usluge kako bismo zadovoljili najrazličitije zahtjeve i potrebe naših korisnika u vremenu digitalizacije  – naveo je Radović.

Amir Trokić, direktor Poslovnog razvoja u kompaniji Mastercard, rekao je da ova aplikacija omogućava odabir Mastercard kartice prilikom registracije, čime se podaci sačuvaju i spremni su za upotrebu bilo kad.    

- Kompanija Mastercard decenijama razvija, podržava i implementira inovativna rješenja koja podržavaju bezgotovinski način plaćanja, zato smo i ovog puta sa zadovoljstvom podržali lansiranje aplikacije ePošteSrpske. Ova aplikacija omugućava da se prilikom registracije odabere Mastercard kartica kao način plaćanja i da se sačuvaju podaci u sigurnom i sertifikovanom okruženju, tako da su oni tokenizovani i spremni za upotrebu kad god korisniku zatrebaju, bez potrebe za ponovnim ukucavanjem podataka sa kartice prilikom svakog narednog plaćanja – rekao je on.

Nakon što instalirate aplikaciju i registrujete svoju platnu karticu (bez obzira koja je banka izdavalac kartice), možete odmah početi sa plaćanjem računa, a kao posebnu pogodnost s ciljem dodatne promocije bezgotovinskog plaćanja putem mobilne aplikacije Pošte Srpske i Mastercad omogućili su postojećim i novim korisnicima da svoje mjesečne račune tokom oktobra, novembra i decembra plate bez dodatnih troškova, odnosno bez troškova provizije. 

Mobilnu aplikaciju ePošteSrpske, razvila je softverska kompanija iz Banjaluke „Antecna doo“, prateći sve potrebe iz domena poštanskog sistema, sa namjerom da korisnicima platnih kartica omogući brzo i sigurno plaćanje svih vrsta računa.

- Za potrebe kreiranja virtuelnog šaltera Pošti Srpske, iskoristili smo dugogodišnja domenska znanja „Antecna“ razvojnih inženjera u izradi eCommerce platformi, web i mobilnih onlajn pejment aplikacija gdje je ovom prilikom akcenat stavljen na jednostavnost, sigurnost korisnika i pouzdanost 24/7. U saradnji sa stručnjacima Pošti Srpske, uspješno smo izvršili potpunu digitalnu transformaciju šalterskog rada, postigli optimalnost, preglednost i atraktivan dizajn, te u svega nekoliko koraka obezbijedili korisnicima da na siguran i elegantan način online izvrše plaćanja usluga koje Pošte Srpske nude svojim korisnicima - naveo je ,ispred kompanije „Antecna doo“, direktor Aleksandar Antunović.

Aplikaciju ePošteSrpske možete pronaći i besplatno preuzeti na Google i Apple Store, a više informacija o registraciji i aktivaciji pročitajte na https://www.postesrpske.com/

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Crveni krst i „Pošte Srpske“ zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije Crveni krst i „Pošte Srpske“ zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije
Poštanske marke - čuvari kulturnog i istorijskog nasljeđa Poštanske marke - čuvari kulturnog i istorijskog nasljeđa
Zaposleni u paljanskoj „Pošti srpske“ pronevjerio novac Zaposleni u paljanskoj „Pošti srpske“ pronevjerio novac
Najčitanije
 • Pismeno se oglasili iz JZU „Srbija“ o epidemiji
  2h 40m
  2
 • Ambasador SAD u BiH u posjeti opštini Istočna Ilidža
  22h 48m
  0
 • Dositej - prosvjetitelj, pisac, pedagog, poliglota…
  4m
  0
 • Osam šampionskih titula džudistima „Famosa“ na prvenstvu Republike Srpske za juniore i starije pionire
  21h 58m
  0
 • U selu Osjek žena poginula od strujnog udara
  3h 42m
  0