Potpisan Memorandum o saradnji u okviru projekta „ENJOY SARAJEVO-ROMANIJA REGION“

07.08.2020. 09:38
0
IZVOR: rais.rs.ba

U okviru projekta „ENJOY SARAJEVO-ROMANIJA REGION“ 5. 8. 2020. godine sa početkom u 11:00 časova u prostorijama Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo potpisan je Memorandum o saradnji između partnera na projektu i predstavnika opština, nevladinih organizacija i mikro, malih i srednjih preduzeća.

U cilju razvoja turizma Sarajevsko-romanijske regije, projekt je usmjeren na kreiranje novog turističkog proizvoda, njegovu internacionalizaciju na međunarodno tržište i jačanje mikro, malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji uspostavljen je institucionalni mehanizam sa ciljem razvoja turizma na području Sarajevsko-romanijske regije.

Projekat provodi Turistička organizacija Jahorina-Grad Istočno Sarajevo, Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo (RAIS), Privredna komora Republike Srpske (PKRS), privredni subjekat Stanišić d.o.o. Pale.

Eu4Business projekat je vrijedan 16,1 milion eura. Zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona EUR) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion EUR). Projekat u Bosni i Hercegovini implementiraju GIZ, ILO i UNDP, u periodu od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

http://www.eu4business.ba/

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Sarajevu specijalizovana obuka U Istočnom Sarajevu specijalizovana obuka
Sastanak u Istočnom Sarajevu o borbi protiv trgovine ljudima Sastanak u Istočnom Sarajevu o borbi protiv trgovine ljudima
Uhapšeni u akciji "Met" predati tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Uhapšeni u akciji "Met" predati tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo
Najčitanije
 • Na današnji dan preminula Slađana Kobas - trinaesta zvjezdica
  3h 41m
  1
 • Lica uhapšena u Istočnoj Ilidži, pronađeno preko dva kilograma opojne droge (FOTO)
  22h 14m
  1
 • Da li je država zaboravila Peru i Dubravku Krstović?
  18h 14m
  6
 • Besplatni sistematski pregledi u Bolnici „Srbija“ za boračku populaciju iz Istočnog Novog Sarajeva
  19h 17m
  0
 • Narodna skupština Republike Srpske usvojila Porodični zakon
  15h 2m
  0