Potpisan ugovor o kupovini zgrade za novi studentski dom u Istočnom Sarajevu

04.10.2020. 14:44
0
IZVOR: Princip News

Vršilac dužnosti direktora Studentskog centra Lukavica Branko Popović i predstavnici preduzeća "Pavgord" d.o.o. iz Foče potpisali su ugovor o kupovini zgrade za potrebe Studentskog centra.

-Ovo je prvi korak u procesu izgradnje novih studentskih domova u Istočnom Sarajevu - rekao je Popović. 

-Na osnovu Zaključka Vlade Republike Srpske broj: 04/1-012-2-2733/19 od 17.10.2019. godine, raspisan je javni oglas za prikupljanje ponuda za nabavku/kupovinu zgrade za potrebe Studentskog centra Lukavica broj: 18-173 od 15.04.2020. godine. Na oglas je pristigla samo ponuda “Pavgord” d.o.o. Foča sa cijenom zgrade i zemljišta, u ulici Stefana Nemanje, od 1.500.000,00 KM. Ponuda je zadovoljila sve uslove tražene oglasom. S obzirom na to da je Ministarstvo za naučnotehnoloski razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, zajedno sa Studentskim centrom, odgovorno za realizaciju ovog projekta, nakon uvida u kompletnu dokumentaciju provedenog postupka i prijedlog kupoprodajnog ugovora, uz saglasnost sa Pravobranilaštvom Srpske, data je saglasnost da se ugovor zaključi. Ugovor je zaključen dana 02.10.2020. godine.- rekao je Popović.

On kaže da će se plaćanje izvršiti posredstvom Ministarstva finansija Republike Srpske, a da su sredstva ranije rezervisana za tu namjenu.

-Smatram da je veoma važno da smo nakon višegodišnjeg zastoja konačno napravili prvi korak u realizaciji projekta izgradnje novih studentskih domova u našem gradu. To je od najvećeg značaja za studente u Istočnom Sarajevu. Sve vrijeme zalažem se za bolji studentski standard- poručuje Popović.  

Po izvršenju svih obaveza po potpisanom Ugovoru pristupa se raspisivanju tendera i izboru najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju zgrade i to slijedi uskoro, uvjerava Popović. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Potpisan ugovor o rekonstrukciji i gasifikaciji gradske toplane Potpisan ugovor o rekonstrukciji i gasifikaciji gradske toplane
Proslava potpisivanja Temeljnog ugovora, kolone automobila sa trobojkama Proslava potpisivanja Temeljnog ugovora, kolone automobila sa trobojkama
Osmorica fudbalera potpisala nove ugovore sa Slavijom Osmorica fudbalera potpisala nove ugovore sa Slavijom
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    8h 58m
    0
  • Slani mafini
    18h 19m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 14m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 8m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 37m
    3