Потписан уговор о куповини зграде за нови студентски дом у Источном Сарајеву

04.10.2020. 14:44
0
ИЗВОР: Princip News

Вршилац дужности директора Студентског центра Лукавица Бранко Поповић и представници предузећа "Павгорд" д.о.о. из Фоче потписали су уговор о куповини зграде за потребе Студентског центра.

-Ово је први корак у процесу изградње нових студентских домова у Источном Сарајеву - рекао је Поповић. 

-На основу Закључка Владе Републике Српске број: 04/1-012-2-2733/19 од 17.10.2019. године, расписан је јавни оглас за прикупљање понуда за набавку/куповину зграде за потребе Студентског центра Лукавица број: 18-173 од 15.04.2020. године. На оглас је пристигла само понуда “Павгорд” д.о.о. Фоча са цијеном зграде и земљишта, у улици Стефана Немање, од 1.500.000,00 КМ. Понуда је задовољила све услове тражене огласом. С обзиром на то да је Министарство за научнотехнолоски развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, заједно са Студентским центром, одговорно за реализацију овог пројекта, након увида у комплетну документацију проведеног поступка и приједлог купопродајног уговора, уз сагласност са Правобранилаштвом Српске, дата је сагласност да се уговор закључи. Уговор је закључен дана 02.10.2020. године.- рекао је Поповић.

Он каже да ће се плаћање извршити посредством Министарства финансија Републике Српске, а да су средства раније резервисана за ту намјену.

-Сматрам да је веома важно да смо након вишегодишњег застоја коначно направили први корак у реализацији пројекта изградње нових студентских домова у нашем граду. То је од највећег значаја за студенте у Источном Сарајеву. Све вријеме залажем се за бољи студентски стандард- поручује Поповић.  

По извршењу свих обавеза по потписаном Уговору приступа се расписивању тендера и избору најповољнијег понуђача за реконструкцију зграде и то слиједи ускоро, увјерава Поповић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Потписан уговор о реконструкцији и гасификацији градске топлане Потписан уговор о реконструкцији и гасификацији градске топлане
Прослава потписивања Темељног уговора, колоне аутомобила са тробојкама Прослава потписивања Темељног уговора, колоне аутомобила са тробојкама
Осморица фудбалера потписала нове уговоре са Славијом Осморица фудбалера потписала нове уговоре са Славијом
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    20h 31m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 33m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    17h 26m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    17h 31m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 34m
    1