Potpisivanje Sporazuma o saradnji sa ruskim gradom Kolomna

12.11.2019. 15:45
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Predstavnici Gradske uprave Istočnog Sarajeva boraviće od 14. do 18. novembra u Rusiji, gdje će, sa predstavnicima gradskog okruga Kolomna, Moskovske oblasti Ruske Federacije, potpisati sporazum o saradnji dva grada. Sporazum podrazumijeva saradnju u komercijalnoj trgovini i privrednim kontaktima, razvoju kulturnih i turističkih odnosa između gradova.

Sporazumom je definisan razvoj saradnje u oblasti informacionih veza, preduzetništva, zdravstva, obrazovanja, sporta i turizma, saradnji društvenih i omladinskih organizacija, razmjeni umjetničkih društava, stvaranju zajedničkih savjetodavnih tijela za razmjenu delegacija i stručnjaka iz različnih sfera trgovinskih, ekonomskih i drugih aktivnosti.

-Strane u skladu sa svojom nadležnošću, utvrđenom zakonodavstvom država, razvijaju dugoročne i sveobuhvatne trgovinske, ekonomske, informacione i kulturne odnose zasnovane na principima međusobnog razumijevanja, poštovanja, povjerenja, uzajamne koristi i striktnog ispunjavanja preuzetih obaveza - navedeno je u tekstu sporazuma.

-Radi obezbjeđenja najbržijeg i najefikasnijeg postizanja zajedničkih ciljeva, strane se obavezuju da će razmjenjivati informacije kojima raspolažu, radi zajedničkih interesa, kao i održavati zajedničke konsultacije. Strane će posebno dogovarati o određenim vrstama i oblicima saradnje, kao i o mogućem privlačenju resursa za postizanje zajedničkih ciljeva i realizaciju zajedničkih interesa - stoji u sporazumu koje će biti potpisan u gradskom okrugu Kolomna.

Osim rukovodstva Gradske uprave, u delegaciji Istočnog Sarajeva biće direktori Gradske razvojne agencije, Turističke organizacije ‘Jahorina-Grad Istočno Sarajevo’, predstavnici Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu i organizatori događaja iz oblasti kulture.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Ana Pajić pobjednica takmičenja za Fotomodela regije Istočno Sarajevo Ana Pajić pobjednica takmičenja za Fotomodela regije Istočno Sarajevo
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Najčitanije
  • Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
    17h 59m
    3
  • Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
    21h 19m
    0
  • Jelena Samardžija i Jovanka Šiljak, srpske heroine: Život posvećen brizi za nejač
    22h 11m
    1
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 11m
    0
  • Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
    19h 37m
    0