Povećan broj zdravstvenih ustanova koje rade u IZIS-u

18.01.2024. 15:49
0
IZVOR: srna.rs

Nastavljen je rad u Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu /IZIS/ u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u kojima se se stekli uslovi za to, a broj ustanova koje funkcionišu u ovom sistemu konstantno se povećava, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

Između ostalih, IZIS je omogućen u bolnicama u Zvorniku, Foči, Trebinju, Gradišci, Specijalnoj bolnici Modriča, te u više domova zdravlja.

Iz Fonda podsjećaju da je, kada je riječ o primarnom nivou, omogućen rad u svim segmentima IZIS-a izuzev laboratorije i elektronskih recepata, umjesto kojih se za sada lijekovi propisuju na štampanim receptima.

Prema informacijama iz zdravstvenih ustanova koje su počele da rade u IZIS-u, sve funkcionalnosti sistema koje su omogućene rade nesmetano, uključujući uvid u istoriju medicinskih podataka, te je rad ljekara znatno olakšan.

I narednih dana biće nastavljeno sukcesivno omogućavanje rada u IZIS-u zdravstvenim ustanovama koje su sprovele neophodne bezbjednosne mjere, navodi se u saopštenju.

- Imajući u vidu kompleksnost ovog informacionog sistema sa više od 10.000 korisničkih naloga, te težinu hakerskog napada, oporavak sistema se sprovodi najbržom mogućom dinamikom zahvaljujući maksimalnom angažovanju Fonda zdravstvenog osiguranja i održavaoca sistema - ističu iz Fonda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    12h 19m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    12h 33m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    14h 50m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    12h 25m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    4h 40m
    0