Повећан број здравствених установа које раде у ИЗИС-у

18.01.2024. 15:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Настављен је рад у Интегрисаном здравственом информационом систему /ИЗИС/ у здравственим установама у Републици Српској у којима се се стекли услови за то, а број установа које функционишу у овом систему константно се повећава, саопштено је из Фонда здравственог осигурања Српске.

Између осталих, ИЗИС је омогућен у болницама у Зворнику, Фочи, Требињу, Градишци, Специјалној болници Модрича, те у више домова здравља.

Из Фонда подсјећају да је, када је ријеч о примарном нивоу, омогућен рад у свим сегментима ИЗИС-а изузев лабораторије и електронских рецепата, умјесто којих се за сада лијекови прописују на штампаним рецептима.

Према информацијама из здравствених установа које су почеле да раде у ИЗИС-у, све функционалности система које су омогућене раде несметано, укључујући увид у историју медицинских података, те је рад љекара знатно олакшан.

И наредних дана биће настављено сукцесивно омогућавање рада у ИЗИС-у здравственим установама које су спровеле неопходне безбједносне мјере, наводи се у саопштењу.

- Имајући у виду комплексност овог информационог система са више од 10.000 корисничких налога, те тежину хакерског напада, опоравак система се спроводи најбржом могућом динамиком захваљујући максималном ангажовању Фонда здравственог осигурања и одржаваоца система - истичу из Фонда.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 5m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    6h 29m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 44m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    21h 13m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    6h 23m
    0