Požar u Grčkoj van kontrole, poslato hitno upozorenje (VIDEO)

11.07.2024. 21:52
0
IZVOR: nezavisne.com

Situacija na frontu požara koji je izbio i spaljuje Korintiju od četvrtka popodne je dramatična.

Plamen je na korak od dvorišta kuća u naselju Kuci u opštini Nemea, dok se vatrogasci i volonteri bore da spasu imovinu građana, javlja grčki portal newsbreak.gr.

Na terenu djeluju kopnene snage, cisterne i vazdušne snage. Konkretno, u borbi sa plamenom učestvuje 140 vatrogasaca sa 45 vozila, šest pješadijskih jedinica, 11 aviona i pet helikoptera.

Poruka putem broja 112 poslata je stanovnicima šire oblasti Stimagka Korintije, pozivajući ih da ostanu u pripravnosti i slijede uputstva vlasti.

Konkretno, poruka glasi: "Šumski požar u širem području Stimagka Korintije. Ostanite u pripravnosti, slijedite uputstva vlasti!"

Vjetar duva snažno, što otežava gašenje požara, dok gradonačelnik prijavljuje da su ostali bez vode.

- Stimagka gori! Nedostatak vode svuda u opštini Velo-Vohas, a svi nadležni ćute! Mora se naći rješenje. Ne može opština da gori živa, a da nema ni kapi vode - rekao je on za KorinthosTV.

- Izbjegli smo katastrofu u posljednjem trenutku sa cisternama koje smo dovukli iz susjednih opština. Uložili smo ogroman napor sa volonterima, aktiviran je državni mehanizam - rekao je za Live news.

Zamjenik prefekta Korintije Anastasios Giolis rekao je za Atinsko-makedonsku novinsku agenciju da je glavni front požara u jednoj jaruzi prema području Nemeje, koji se pojavio u području Stimagka, opštine Velo-Vohas, Korintija-

Dodao je da "u ovom trenutku ljudski životi i domovi nisu ugroženi, ali vjetrovi koji duvaju u tom području su snažni i stalno mijenjaju pravac."

Takođe, Anastasios Giolis je naveo da je "mobilizacija vatrogasnih snaga velika, sa mnogo vazdušnih sredstava i kopnenih snaga", dodajući da "regija Peloponeza pomaže rad vatrogasnih snaga sa cisternama i građevinskom opremom."

Komentari 0
Povezane vijesti
Aktivni požari na Bjelašnici i na području Zavidovića Aktivni požari na Bjelašnici i na području Zavidovića
Od groma se zapalio pomoćni objekat na Ravnoj Romaniji Od groma se zapalio pomoćni objekat na Ravnoj Romaniji
Požar na Bjelašnici izmiče kontroli Požar na Bjelašnici izmiče kontroli
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 0m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 23m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    9h 56m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 53m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 44m
    0