Пожар у Грчкој ван контроле, послато хитно упозорење (ВИДЕО)

11.07.2024. 21:52
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ситуација на фронту пожара који је избио и спаљује Коринтију од четвртка поподне је драматична.

Пламен је на корак од дворишта кућа у насељу Куци у општини Немеа, док се ватрогасци и волонтери боре да спасу имовину грађана, јавља грчки портал newsbreak.gr.

На терену дјелују копнене снаге, цистерне и ваздушне снаге. Конкретно, у борби са пламеном учествује 140 ватрогасаца са 45 возила, шест пјешадијских јединица, 11 авиона и пет хеликоптера.

Порука путем броја 112 послата је становницима шире области Стимагка Коринтије, позивајући их да остану у приправности и слиједе упутства власти.

Конкретно, порука гласи: "Шумски пожар у ширем подручју Стимагка Коринтије. Останите у приправности, слиједите упутства власти!"

Вјетар дува снажно, што отежава гашење пожара, док градоначелник пријављује да су остали без воде.

- Стимагка гори! Недостатак воде свуда у општини Вело-Вохас, а сви надлежни ћуте! Мора се наћи рјешење. Не може општина да гори жива, а да нема ни капи воде - рекао је он за КоринтхосТВ.

- Избјегли смо катастрофу у посљедњем тренутку са цистернама које смо довукли из сусједних општина. Уложили смо огроман напор са волонтерима, активиран је државни механизам - рекао је за Live news.

Замјеник префекта Коринтије Анастасиос Гиолис рекао је за Атинско-македонску новинску агенцију да је главни фронт пожара у једној јарузи према подручју Немеје, који се појавио у подручју Стимагка, општине Вело-Вохас, Коринтија-

Додао је да "у овом тренутку људски животи и домови нису угрожени, али вјетрови који дувају у том подручју су снажни и стално мијењају правац."

Такође, Анастасиос Гиолис је навео да је "мобилизација ватрогасних снага велика, са много ваздушних средстава и копнених снага", додајући да "регија Пелопонеза помаже рад ватрогасних снага са цистернама и грађевинском опремом."

Коментари 0
Повезане вијести
Активни пожари на Бјелашници и на подручју Завидовића Активни пожари на Бјелашници и на подручју Завидовића
Од грома се запалио помоћни објекат на Равној Романији Од грома се запалио помоћни објекат на Равној Романији
Пожар на Бјелашници измиче контроли Пожар на Бјелашници измиче контроли
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 8m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 31m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 4m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 1m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 52m
    0