Poznat identitet uhapšenih osoba osumnjičenih za ratne zločine kod Foče

13.12.2022. 14:34
2
IZVOR: glassrpske.com

Jutros uhapšeni osumnjičeni za ratne zločine u selu Jošanica kod Foče su Sakib Čakar, Šefik Glušac, Muhamed Liska, Rašid Sobo, Izet Sejdić i Muriz Hadžiahmetović, saznaje portal Kliks.

SIPA je uhapsila ovu šestorku zbog sumnje da su kao pripadnici Višegradske brigade tzv. Armije RBiH u selu Jošanica kod Foče na Nikoljdan 1992. počinili ratne zločine.

Kako su saopštili iz Tužilaštva BiH, ubijeno je 56 Srba, među kojima je bilo žena i djece.

Dušanka Višnjić Lalović je imala 17 godina kada je preživjela napad na selo Jošanica, a ubijeni su joj otac i tetka. 

U izjavi o današnjem hapšenju istakla je da očekuje pravdu za ubijene.

- Sjećanja ne blijede iako je prošlo 30 godina. Sjećam se, slike su i sad pred mojim očima. Očekujem ovozemaljsku pravdu za počinioca ubistva djece čije je djetinjstvo prekinuto, male Danke od dvije i po godine, Dražena i Dragane, za ubistvo dvije kompletne porodice Višnjić Stojke i Višnjić Vukadina, za 12 bračnih parova, za 21 ženu. Ponavljam, ako Jošanica nije zločin, onda zločin ne postoji - navela je Višnjić Lalović.

U predmetu je izvršena, kako su saopštili iz Tužilaštva BiH, opsežna istraga sa više partnerskih policijskih agencija i institucija, kao i prikupljanje velikog broja dokaza o počinjenom zločinu i izvršiocima, prenosi Kliks.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Panda 14.12.2022. 11:11
    Malj u glavu svakom!!!
  • Generic placeholder image
    UA 13.12.2022. 19:53
    Poznat identitet uhapsenih!!!Ljudi moji pa oni se znaju trideset godina I niko nista do sada nije preduzeo.Sada su oni stare pokvarene mrcine koji su se nazivjeli i slobodno setali nekaznjeno svih ovih godina.Nadam se duboko i samo u Boziju pravdu,da ce ih stici teska kazna tolika da Boga mole da umru a smrti nema.
Povezane vijesti
Na poklonjenje Svetom Vasiliju iz Foče hodočasti 80 studenata Na poklonjenje Svetom Vasiliju iz Foče hodočasti 80 studenata
Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    19h 23m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    9h 19m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    21h 10m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    16h 50m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    20h 10m
    0