Predate prve prenosne registarske tablice

17.09.2024. 13:49
0
IZVOR: nezavisne.com

Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović izvršio je juče predaju prvih prenosivih registarskih tablica kompaniji Star-centar DOO Živinice koja je prva predala zahtjev, saopšteno je iz kantonalnom MUP-a.

Prenosive tablice namijenjene su za korištenje samo unutar BiH, a koriste se za vozila u postupku carinjenja, servisiranja, odvoženje automobila do mjesta prodaje, registracije, tehničkih pregleda, kao i testne vožnje.

Mehinović je tim povodom zaposlenima u Odsjeku za administraciju Živinice čestitao na efikasnosti i ažurnosti prilikom obavljanja poslova vezano za izradu i predaju, čime je završen prvi proces izdavanja prenosivih tablica.

On je izrazio zadovoljstvo što je MUP Tuzlanskog kantona među prvima u BiH započeo realizaciju navedenih aktivnosti što će ubuduće olakšati poslovanje svim pravnim licima, odnosno auto kućama na području Tuzlanskog kantona i građanima prilikom kupovine automobila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
Plate porasle za 133 KM, šta je sve poskupjelo? Plate porasle za 133 KM, šta je sve poskupjelo?
Najčitanije
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    4h 31m
    0
  • Slani mafini
    2h 36m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    18h 36m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    21h 18m
    0
  • Srbi sutra slave čudo Svetog Arhangela Mihaila
    19h 11m
    1