Predškolskim programom obuhvaćeno 275 djece u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži

03.03.2023. 12:40
0
IZVOR: katera.news

Tromjesečni predškolski program za djecu iz četiri osnovne škole u opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo obuhvaćeno je 275 djece, njih 125 koja nisu išla u predškolske ustanove i 150 djece iz vrtića.

Program je počeo 1. marta i trajaće do 31. maja, a obuhvaćena su djeca koja u septembru stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole.

Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži pohađa 28 predškolaca, a nastava za ovo pripremno odjeljenje trajaće tri časa dnevno.

Iz ove škole su naveli za „Kateru“ da je broj predškolaca, koji će činiti jednu grupu, mali, te da se nadaju da će u septembru, sa početkom nove školske godine, broj upisanih prvačića biti veći.

U Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ upisana su 22 predškolca koja u septembru ove godine treba da krenu u prvi razred.

Pripremna nastava počela je i za 20 predškolaca u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Vojkovićima.

Znatno veći broj upisan je u Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu. Pedeset pet predškolaca, formiranih u dvije grupe, pohađaće predškolsko obrazovanje u područnoj školi u Tilavi.

- Zbog nedostatka prostora u centralnog školi, predškolski program će se u popodnevnim časovima odvijati u područnoj školi u Tilavi – rekla je Željka Topalić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“.

Takođe, u pet privatnih i jednom javnom vrtiću u ove dvije opštine počeo je predškolski pripremni program, kojim je obuhvaćeno više od 150 mališana.

Tromjesečnim predškolskim program ove godine je obuhvaćeno 3.650 djece širom Republike Srpske, a kroz sam program je od 2011. godine prošlo 45.685 djece.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 14m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 10m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 39m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 14m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 7m
    0