Предшколским програмом обухваћено 275 дјеце у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи

03.03.2023. 12:40
0
ИЗВОР: katera.news

Тромјесечни предшколски програм за дјецу из четири основне школе у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево обухваћено је 275 дјеце, њих 125 која нису ишла у предшколске установе и 150 дјеце из вртића.

Програм је почео 1. марта и трајаће до 31. маја, а обухваћена су дјеца која у септембру стичу услове за полазак у први разред основне школе.

Основну школу „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи похађа 28 предшколаца, а настава за ово припремно одјељење трајаће три часа дневно.

Из ове школе су навели за „Катеру“ да је број предшколаца, који ће чинити једну групу, мали, те да се надају да ће у септембру, са почетком нове школске године, број уписаних првачића бити већи.

У Основној школи „Јован Дучић“ уписана су 22 предшколца која у септембру ове године треба да крену у први разред.

Припремна настава почела је и за 20 предшколаца у Основној школи "Алекса Шантић" у Војковићима.

Знатно већи број уписан је у Основну школу „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву. Педесет пет предшколаца, формираних у двије групе, похађаће предшколско образовање у подручној школи у Тилави.

- Због недостатка простора у централног школи, предшколски програм ће се у поподневним часовима одвијати у подручној школи у Тилави – рекла је Жељка Топалић, директор Основне школе „Свети Сава“.

Такође, у пет приватних и једном јавном вртићу у ове двије општине почео је предшколски припремни програм, којим је обухваћено више од 150 малишана.

Тромјесечним предшколским програм ове године је обухваћено 3.650 дјеце широм Републике Српске, а кроз сам програм је од 2011. године прошло 45.685 дјеце.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 21m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 10m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    17h 47m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    17h 52m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 20m
    0