Preduzeti mjere zaštite tokom skijaške sezone na Jahorini

24.12.2020. 11:28
1
IZVOR: SRNA

Nadležne institucije, Olimpijski centar "Jahorina", ugostitelji i hotelijeri moraju preduzeti sve neophodne mjere zaštite od virusa korona u toku skijaške sezone na Jahorini da bi se omogućilo odvijanje privrednih aktivnosti i zimske turističke sezone bez ugrožavanja zdravlja korisnika, rečeno je na sastanku povodom otvaranja zimske sezone.

- To je važno da bi se ispoštovali potrebni uslovi, a rad poslovnih subjekata na Jahorini odvijao u mjeri u kojoj je to moguće - zaključeno je na sastanku na inicijativu Inspektorata Republike Srpske koji je održan sa predstavnicima relevantnih institucija s ciljem usaglašavanja djelovanja na sprovođenju mjera zaštite.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Inspektorata Srpske, opština Pale i Trnovo, Policijske uprave Istočno Sarajevo, Instituta za javno zdravstvo, Udruženja hotelijera Jahorina, Olimpijskog centra "Jahorina" i Gorske službe spašavanja ovog centra, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Iz Inspektorata su podsjetili da su proteklog vikenda već počeli sa pojačanim nadzorom poštovanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim i smještajnim objektima na Jahorini, te utvrdili da dio objekata još nije počeo sa radom i da su pripreme u toku.

- Inspektori su u ovim slučajevima upozorili subjekte da su obavezni sprovoditi sve propisane mjere. U objektima koji su zatečeni u radu nisu utvrđene nepravilnosti, a subjektima je dodatno skrenuta pažnja da mogu očekivati pojačan inspekcijski nadzor, koji će se po potrebi vršiti i uz podršku pripadnika policije - navode iz Inspektorata.

Iz ove institucije ističu da je cilj inspekcije da se putem poštovanja mjera i organizacije rada u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo omogući odvijanje privrednih aktivnosti i zimske turističke sezone bez ugrožavanja zdravlja korisnika.

Olimpijski centar "Jahorina" je na tom planu preduzeo niz mjera kao što su ograničen broj korisnika gondole, povećan broj lokacija za kupovinu ski-pasa, mogućnost onlajn kupovine ski-pasa s ciljem smanjenja fizičkog kontakta sa drugim korisnicima, dezinfekcije žičare i gondola.

Iz Inspektorata su podsjetili da su ugostitelji i hotelijeri obavezni da se pridržavaju mjera u pogledu organizacije radnog prostora i ograničavanja broja lica koja istovremeno mogu boraviti u objektu, mjera dezinfekcije prostora, korišćenja lične zaštitne opreme i poštovanja fizičke distance.

- Neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana biće strogo sankcionisani, te apelujemo na poslovne subjekte da se ne izlažu riziku od kažnjavanja i izricanja mjere zabrane rada - poručili su iz Inspektorata i dodali da poslovni subjekti na Jahorini i u cijeloj Srpskoj u narednim danima mogu očekivati učestalije dolaske inspektora na dnevnom nivou, u radne dane i vikendom. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale 25.12.2020. 20:29
    Pa samo vi tako pa ćete i ono malo turista otjerati sa,jahorine,pa kako vas više nije sramota a postavili ste rampe da,naplacujete prema vikend naselju,neće vam niko ni doći,bruke jedne
Povezane vijesti
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    17h 49m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 33m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 18m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 17m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    8h 23m
    0