Предузети мјере заштите током скијашке сезоне на Јахорини

24.12.2020. 11:28
1
ИЗВОР: СРНА

Надлежне институције, Олимпијски центар "Јахорина", угоститељи и хотелијери морају предузети све неопходне мјере заштите од вируса корона у току скијашке сезоне на Јахорини да би се омогућило одвијање привредних активности и зимске туристичке сезоне без угрожавања здравља корисника, речено је на састанку поводом отварања зимске сезоне.

- То је важно да би се испоштовали потребни услови, а рад пословних субјеката на Јахорини одвијао у мјери у којој је то могуће - закључено је на састанку на иницијативу Инспектората Републике Српске који је одржан са представницима релевантних институција с циљем усаглашавања дјеловања на спровођењу мјера заштите.

Састанку су присуствовали представници Инспектората Српске, општина Пале и Трново, Полицијске управе Источно Сарајево, Института за јавно здравство, Удружења хотелијера Јахорина, Олимпијског центра "Јахорина" и Горске службе спашавања овог центра, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Из Инспектората су подсјетили да су протеклог викенда већ почели са појачаним надзором поштовања епидемиолошких мјера у угоститељским и смјештајним објектима на Јахорини, те утврдили да дио објеката још није почео са радом и да су припреме у току.

- Инспектори су у овим случајевима упозорили субјекте да су обавезни спроводити све прописане мјере. У објектима који су затечени у раду нису утврђене неправилности, а субјектима је додатно скренута пажња да могу очекивати појачан инспекцијски надзор, који ће се по потреби вршити и уз подршку припадника полиције - наводе из Инспектората.

Из ове институције истичу да је циљ инспекције да се путем поштовања мјера и организације рада у складу са препорукама Института за јавно здравство омогући одвијање привредних активности и зимске туристичке сезоне без угрожавања здравља корисника.

Олимпијски центар "Јахорина" је на том плану предузео низ мјера као што су ограничен број корисника гондоле, повећан број локација за куповину ски-паса, могућност онлајн куповине ски-паса с циљем смањења физичког контакта са другим корисницима, дезинфекције жичаре и гондола.

Из Инспектората су подсјетили да су угоститељи и хотелијери обавезни да се придржавају мјера у погледу организације радног простора и ограничавања броја лица која истовремено могу боравити у објекту, мјера дезинфекције простора, коришћења личне заштитне опреме и поштовања физичке дистанце.

- Неодговорно понашање и несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана биће строго санкционисани, те апелујемо на пословне субјекте да се не излажу ризику од кажњавања и изрицања мјере забране рада - поручили су из Инспектората и додали да пословни субјекти на Јахорини и у цијелој Српској у наредним данима могу очекивати учесталије доласке инспектора на дневном нивоу, у радне дане и викендом. 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Pale 25.12.2020. 20:29
  Pa samo vi tako pa ćete i ono malo turista otjerati sa,jahorine,pa kako vas više nije sramota a postavili ste rampe da,naplacujete prema vikend naselju,neće vam niko ni doći,bruke jedne
Повезане вијести
Без договора о нижој цијени хљеба Без договора о нижој цијени хљеба
Банке у Српској прошле године оствариле профит од 189 милиона КМ Банке у Српској прошле године оствариле профит од 189 милиона КМ
У Српској код десеторо лица потврђена зараза морбилама У Српској код десеторо лица потврђена зараза морбилама
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  12h 24m
  2
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  6h 6m
  0
 • Земљотрес у БиХ
  4h 15m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  9h 36m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  12h 14m
  0