Preminula djevojčica iz Kaknja koja je nakon operacije završila u komi

14.11.2021. 09:35
0
IZVOR: nezavisne.com

Dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, Džena Gadžun, preminula je rano jutros.

Srce Džene iz Kaknja nije izdržalo, nije se uspjelo izboriti sa teškim stanjem u kojem je završila nakon operacije u privatnoj klinici Bejtović.

Otac malene Džene, Muris Gadžun, je jutros informisao prijatelje o tragediji koja se dogodila.

- Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet - napisao je Muris, prenose federalni mediji.

Roditelji su kazali da je dijete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu, ali da su njeni moždani živci "sagorjeli" te da je živjela na aparatima koji su je održavali na životu.

  • Djevojčica nakon operacije završila u komi, ljekari joj se bore za život (VIDEO)
    12.11.2021. 13:35

    Dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja koja je prije tri dana operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, u teškom je stanju, a u životu je održavaju samo aparati, tvrde njeni roditelji. Šta se tog i u...

Društvo
Djevojčica nakon operacije završila u komi, ljekari joj se bore za živo...

Djevojčici je ugrađena plastika u oko, koju tijelo nije primilo, a nakon zahvata uklanjanja plastike kojeg je izvela Nina Jovanović, koja nije imala licencu ljekarske komore Kantona Sarajevo, nije se probudila iz kome, te je u teškom stanju prebačena na KCUS.

Anesteziolog na operativnom zahvatu je bio Suad Rožajac, kojeg su roditelji nakon događaja pitali šta se dešava i šta je dao djevojčici, na šta im je on odgovorio da ne zna šta se dešava.

- Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život... - kazala je majka u prvom razgovoru za medije.

Aparati ordinacije gdje je operisana djevojčica koja je pala u komu nisu zakonski verifikovani.

Informacija o vremenu i mjestu sahrane biće naknadno poznati.

Ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom na to da su roditelji angažovali i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta te ko je kriv za sve ono što se dogodilo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 46m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 42m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 27m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 26m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    19h 38m
    0