Preminuo legendarni Duda Ivković

16.09.2021. 09:44
0
IZVOR: Srpska.info

Tužna vijest potresla je region.

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je u 78. godini.

Dušan Ivković rođen je u Beogradu 29. oktobra 1943. Bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena, najuspješniji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije na šampionatima Evrope . Bio je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije od 2008. do 2013. godine, osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu i bio je četvrti na Svjetskom prvenstvu 2010.

Trenersku karijeru završio je 2016. godine, vodio je revijalni meč u znak oproštaja protiv Olimpijakosa 20. septembra 2017. godine. Sa reprezentacijom je osvojio tri evropska zlata i jedno srebro, jedno svjetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlato na Univerzijadi.

Kao košarkaš je igrao na poziciji beka, a kao trener je vodio Partizan, Aris, Radnički Beograd, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionis, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskva i Anadolu Efes.

Na klupskom nivou osvajao je Evroligu (dva puta), Kup Radivoja Koraća, Kup Rajmonda Saporte, ULEB Kup, bio je sa svojim klubovima šampion Jugoslavije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“ Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 17m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 26m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 1m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 14m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 28m
    0