Преминуо легендарни Дуда Ивковић

16.09.2021. 09:44
0
ИЗВОР: Srpska.info

Тужна вијест потресла је регион.

Великан југословенске, српске и европске кошарке Душан Дуда Ивковић преминуо је у 78. години.

Душан Ивковић рођен је у Београду 29. октобра 1943. Био је један од најуспешнијих европских тренера свих времена, најуспјешнији селектор кошаркашке репрезентације Југославије на шампионатима Европе . Био је и селектор кошаркашке репрезентације Србије од 2008. до 2013. године, освојио је сребро на Европском првенству и био је четврти на Свјетском првенству 2010.

Тренерску каријеру завршио је 2016. године, водио је ревијални меч у знак опроштаја против Олимпијакоса 20. септембра 2017. године. Са репрезентацијом је освојио три европска злата и једно сребро, једно свјетско злато, сребро на Олимпијским играма и злато на Универзијади.

Као кошаркаш је играо на позицији бека, а као тренер је водио Партизан, Арис, Раднички Београд, Шибеник, Војводину, ПАОК, Панионис, Олимпијакос, АЕК, ЦСКА, Динамо Москва и Анадолу Ефес.

На клупском нивоу освајао је Евролигу (два пута), Куп Радивоја Кораћа, Куп Рајмонда Сапорте, УЛЕБ Куп, био је са својим клубовима шампион Југославије.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 25m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 49m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 18m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    5h 55m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 36m
    0