Preminuo Slobodan Stanković

07.02.2023. 21:06
0
IZVOR: srna.rs

Vlasnik i direktor kompanije "Integral inženjering" Slobodan Stanković preminuo je danas u Banjaluci u 74. godini.

Slobodan Stanković rođen je 1. januara 1949. u Bosanskoj Krupi. Osnovnu i srednju Građevinsku školu završio je u Banjaluci, a Građevinski fakultet u Zagrebu 1975. godine.

Po završetku studija radio je kao građevinski inženjer u građevinskim firmama širom bivše Jugoslavije: Institut za puteve Beograd, Građevinsko preduzeće Hercegovina, Građevinsko preduzeće Mostar, Građevinsko preduzeće "Jedinstvo" Bosanska Gradiška, Građevinsko preduzeće "Put" Sarajevo i Građevinsko preduzeće "Vektor" Ljubljana.

Firmu "Integral" d.o.o. osnovao je 1989. godine u Laktašima.

"Integral" je danas jedna od najvećih i najsavremenijih građevinskih firmi koja radi širom regiona, a na poslovima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji zapošljava oko 10.000 radnika.

Firma "Integral", zahvaljujući viziji i vođstvu Slobodana Stankovića, izvela je neke od najvećih projekata u Republici Srpskoj, među kojima su auto-put Banjaluka – Gradiška i auto-put Banjaluka - Doboj, izgradila je Administrativni centar Republike Srpske u Banjaluci, zgradu Radio-televizije Republike Srpske.

Radila je i velike kapitalne projekte u Crnoj Gori, ali i najtežu dionicu auto-puta iz Beograda prema Atini i Sofiji kroz Grdeličku klisuru...

Već duži niz godina "Integral inženjering" je najveća kompanija u oblasti građevinarstva u BiH, ali i najveća po vrijednosti godišnjeg izvoza.

Slobodan Stanković bio je veliki dobrotvor i humanista, ali nikada nije želio da se objavljuju njegova darivanja, vodeći se onom "da ne zna ljevica, šta daje desnica". Pomagao je zdravstvene ustanove, vjerske zajednice, porodice kojima je pomoć bila potrebna, te stipendirao veliki broj studenata.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo Sreten Sreto Petronić Preminuo Sreten Sreto Petronić
Preminuo otac Nebojše Glogovca Preminuo otac Nebojše Glogovca
Umro ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni Umro ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  22h 50m
  1
 • Svečano otkrivena spomen-tabla posvećena Momi Kaporu u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  22h 8m
  3
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  21h 28m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  22h 31m
  0
 • Sjećanje na neponovljivog Momu Kapora
  9h 22m
  0