Preminuo Slobodan Stanković

07.02.2023. 21:06
0
IZVOR: srna.rs

Vlasnik i direktor kompanije "Integral inženjering" Slobodan Stanković preminuo je danas u Banjaluci u 74. godini.

Slobodan Stanković rođen je 1. januara 1949. u Bosanskoj Krupi. Osnovnu i srednju Građevinsku školu završio je u Banjaluci, a Građevinski fakultet u Zagrebu 1975. godine.

Po završetku studija radio je kao građevinski inženjer u građevinskim firmama širom bivše Jugoslavije: Institut za puteve Beograd, Građevinsko preduzeće Hercegovina, Građevinsko preduzeće Mostar, Građevinsko preduzeće "Jedinstvo" Bosanska Gradiška, Građevinsko preduzeće "Put" Sarajevo i Građevinsko preduzeće "Vektor" Ljubljana.

Firmu "Integral" d.o.o. osnovao je 1989. godine u Laktašima.

"Integral" je danas jedna od najvećih i najsavremenijih građevinskih firmi koja radi širom regiona, a na poslovima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji zapošljava oko 10.000 radnika.

Firma "Integral", zahvaljujući viziji i vođstvu Slobodana Stankovića, izvela je neke od najvećih projekata u Republici Srpskoj, među kojima su auto-put Banjaluka – Gradiška i auto-put Banjaluka - Doboj, izgradila je Administrativni centar Republike Srpske u Banjaluci, zgradu Radio-televizije Republike Srpske.

Radila je i velike kapitalne projekte u Crnoj Gori, ali i najtežu dionicu auto-puta iz Beograda prema Atini i Sofiji kroz Grdeličku klisuru...

Već duži niz godina "Integral inženjering" je najveća kompanija u oblasti građevinarstva u BiH, ali i najveća po vrijednosti godišnjeg izvoza.

Slobodan Stanković bio je veliki dobrotvor i humanista, ali nikada nije želio da se objavljuju njegova darivanja, vodeći se onom "da ne zna ljevica, šta daje desnica". Pomagao je zdravstvene ustanove, vjerske zajednice, porodice kojima je pomoć bila potrebna, te stipendirao veliki broj studenata.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić
Preminuo istaknuti novinar i publicista Milan Ždrale Preminuo istaknuti novinar i publicista Milan Ždrale
Preminuo pisac Dragoslav Mihailović Preminuo pisac Dragoslav Mihailović
Najčitanije
 • U Istočnom Sarajevu noćas gorjela četiri automobila
  8h 25m
  1
 • Oštećena tri vozila u požaru u Spasovdanskoj ulici
  11h 8m
  0
 • Krađa iz marketa u Istočnom Novom Sarajevu
  11h 22m
  1
 • Gorjelo auto u Miljevićima
  11h 25m
  1
 • Godišnjica napada na svešteničku porodicu Starovlah na Palama
  13h 4m
  0