Преминуо Слободан Станковић

07.02.2023. 21:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Власник и директор компаније "Интеграл инжењеринг" Слободан Станковић преминуо је данас у Бањалуци у 74. години.

Слободан Станковић рођен је 1. јануара 1949. у Босанској Крупи. Основну и средњу Грађевинску школу завршио је у Бањалуци, а Грађевински факултет у Загребу 1975. године.

По завршетку студија радио је као грађевински инжењер у грађевинским фирмама широм бивше Југославије: Институт за путеве Београд, Грађевинско предузеће Херцеговина, Грађевинско предузеће Мостар, Грађевинско предузеће "Јединство" Босанска Градишка, Грађевинско предузеће "Пут" Сарајево и Грађевинско предузеће "Вектор" Љубљана.

Фирму "Интеграл" д.о.о. основао је 1989. године у Лакташима.

"Интеграл" је данас једна од највећих и најсавременијих грађевинских фирми која ради широм региона, а на пословима у Србији, Хрватској, БиХ и Словенији запошљава око 10.000 радника.

Фирма "Интеграл", захваљујући визији и вођству Слободана Станковића, извела је неке од највећих пројеката у Републици Српској, међу којима су ауто-пут Бањалука – Градишка и ауто-пут Бањалука - Добој, изградила је Административни центар Републике Српске у Бањалуци, зграду Радио-телевизије Републике Српске.

Радила је и велике капиталне пројекте у Црној Гори, али и најтежу дионицу ауто-пута из Београда према Атини и Софији кроз Грделичку клисуру...

Већ дужи низ година "Интеграл инжењеринг" је највећа компанија у области грађевинарства у БиХ, али и највећа по вриједности годишњег извоза.

Слободан Станковић био је велики добротвор и хуманиста, али никада није желио да се објављују његова даривања, водећи се оном "да не зна љевица, шта даје десница". Помагао је здравствене установе, вјерске заједнице, породице којима је помоћ била потребна, те стипендирао велики број студената.

Вријеме и мјесто сахране биће накнадно објављени.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
Преминуо истакнути новинар и публициста Милан Ждрале Преминуо истакнути новинар и публициста Милан Ждрале
Преминуо писац Драгослав Михаиловић Преминуо писац Драгослав Михаиловић
Најчитаније
 • Почела исплата годишњег борачког додатка
  11h 19m
  3
 • Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево
  10h 14m
  5
 • Дан кад је Војска СР Југославије оборила "невидљивог" (ВИДЕО)
  12h 47m
  0
 • Бесмртни херој – Потпуковник Живота Ђурић
  13h 47m
  0
 • Милан Савић предсједник Студентског парламента
  7h 32m
  4