Pretresi u Poreskoj upravi, uhapšena tri inspektora

25.10.2023. 12:07
0
IZVOR: rtrs.tv/glassrpske.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od jutros vrše pretrese u zgradi Poreske uprave Republike Srpske.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske lišili su slobode tri inspektora ove uprave zbog zloupotrebe službenog položaja, potvrđeno je za RTRS iz MUP-a Srpske.

Oglasila se Poreska uprava

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je, povodom hapšenja njihova tri službenika, zbog sumnje da su počinili krivična djela, da podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

- U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, a po nalogu Tužilaštva, dostavljamo potrebne podatke i informacije, a u vezi rada tri službenika zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela  - saopštili su iz Poreske uprave RS.

Po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv uhapšenih službenika.

- Jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave , pored borbe protiv sive ekonomije, je i suzbijanju korupcije i kriminala tako da smo veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela. I ovom prilikom pozivamo građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja naših službenika , na šta ćemo veoma efikasno i brzo reagovati - poručili su iz Poreske uprave.

Komentari 0
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    16h 12m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    16h 56m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    21h 1m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    21h 5m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    6h 32m
    0