Priča o djevojčici koja nas uči da nebo nije granica (FOTO)

28.08.2022. 20:04
0
IZVOR: katera.news

Ovo je priča o nesvakidašnjoj hrabosti Ljubice Stanić iz Istočnog Sarajeva. I možda bi ovo bila samo još jedna priča o hrabrosti, da glavni akter nije jedanaestogodišnja djevojčica koja pomjera granice i malim, ali sigurnim koracima gazi do vrhova strmih planina.

Nakon planinarskih uspona na planine Trebević, Visočicu, Romaniju, Treskavicu, Zelengoru, Bjelašnicu, Volujak i Maglić, ova nevjerovatna djevojčica, ljubitelj planinarenja i ljepote netaknute prirode, ovaj vikend je pristupila na jedan od vrhova Durmitora.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Sa ocem Miodragom, koji je ujedno i njen učitelj, vodič i najbolji drug u planini, Ljubica je izvela uspon na vrh Bandijerna, visok 2409 metara nadmorske visine.

-  Ljubica je uspon izvela stazom sa Sedla preko Uvite Grede i Trojnog prevoja. Durmitor je planina koja je među planinarima poznata kao ostvarenje planinarskog sna, kao poligon i planina koja daje ulaznicu za ozbiljne planinarske puteve – istakao je Miodrag Stanić.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Ljubica je usponom na vrh Bandijerna ostvarila san, postigla lični visinski rekord, otvorila vrata novim planinarskim stazama i podsjetila nas da nebo nije granica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu
Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 27m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 9m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 37m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 7m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 58m
    1