Prijem za porodice poginulih boraca

18.08.2019. 18:51
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić upriličio je danas prijem za porodice poginulih boraca povodom krsne slave i Dana opštine - Preobraženja Gospodnjeg na kojem je poručio da će se truditi da riješe njihove probleme kada je riječ o stambenog zbrinjavanju i zapošljavanju.
Jagodić je rekao Srni da su problemi sa stambenim zbrinjavanjem porodica poginulih boraca i zapošljavanjem djece poginulih boraca isti kao i u drugim lokalnim zajednicama. 

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Adrijana Nešković istakla je da se isplate invalidnina i naknade po osnovu odlikovanja porodicama poginulih boraca u cjelosti ostvaruju, a u dodjeli studentskih stipendija i zapošljavanja pripravnika prioritet je dat djeci poginulih boraca. 

Ona je napomenula da su u toku stalne aktivnosti na obilježavanju značajnih datuma iz prethodnih ratova, kao i održavanje postojećih i podizanje novih spomen-obilježja na mjestima gdje su ginuli srpski borci. 

Povodom Preobraženja Gospodnjeg, danas je u Spomen-kapeli služen parastos borcima stradalim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. 

Posle parastosa i prisluživanja svijeća, vijence i cvijeće ispred Spomen- kapele, gdje se nalazi 290 fotografija poginulih boraca sa područja ove opštine, položili su predstavnici opštinske i regionalne boračke organizacije, ratnih vojnih invalida i Opštinske uprave. 

U okviru Preobraženjskih dana, koji traju od 12. do 19. avgusta, danas je održan i moto-kros koji je otvorio načelnik opštine. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    1h 19m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    1h 24m
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    14h 46m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    2h 16m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    13h 19m
    0