Пријем за породице погинулих бораца

18.08.2019. 18:51
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић уприличио је данас пријем за породице погинулих бораца поводом крсне славе и Дана општине - Преображења Господњег на којем је поручио да ће се трудити да ријеше њихове проблеме када је ријеч о стамбеног збрињавању и запошљавању.
Јагодић је рекао Срни да су проблеми са стамбеним збрињавањем породица погинулих бораца и запошљавањем дјеце погинулих бораца исти као и у другим локалним заједницама. 

Начелник општинског Одјељења за општу управу Адријана Нешковић истакла је да се исплате инвалиднина и накнаде по основу одликовања породицама погинулих бораца у цјелости остварују, а у додјели студентских стипендија и запошљавања приправника приоритет је дат дјеци погинулих бораца. 

Она је напоменула да су у току сталне активности на обиљежавању значајних датума из претходних ратова, као и одржавање постојећих и подизање нових спомен-обиљежја на мјестима гдје су гинули српски борци. 

Поводом Преображења Господњег, данас је у Спомен-капели служен парастос борцима страдалим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. 

После парастоса и прислуживања свијећа, вијенце и цвијеће испред Спомен- капеле, гдје се налази 290 фотографија погинулих бораца са подручја ове општине, положили су представници општинске и регионалне борачке организације, ратних војних инвалида и Општинске управе. 

У оквиру Преображењских дана, који трају од 12. до 19. августа, данас је одржан и мото-крос који је отворио начелник општине. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    22h 27m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    18h 59m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 52m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    19h 37m
    1
  • Нерадни дан у Српској
    8h 22m
    0